Root NationNyhederIT nyhederUkrainere blev verdensmestre i raketmodellering

Ukrainere blev verdensmestre i raketmodellering

-

Den 29. august sluttede World Model Rocket Sports Championship i Lviv. Det ukrainske hold vandt 12 medaljer og overgik lande som USA og Kina i den samlede medalje.

Raketmodellering

Raketmodelleringskonkurrencer er vellykkede

I konkurrencen om voksne hold modtog ukrainere titlen som absolut verdensmester. Det bulgarske hold var på andenpladsen, USA-holdet var tredje. I holdbegivenheden vandt det ukrainske landshold 3 guld- og 1 sølvmedalje. I den individuelle konkurrence vandt tre ukrainske atleter sølv, to - bronze. Vores atleter vandt præmier i fem forskellige klasser af raketter.

Ukraines juniorlandshold præsterede fremragende i S9A-klassen (i løbet af flyvningen med en rotor). I den opnåede hun 1 guldmedalje i holdbegivenheden, samt 1 guld- og 1 bronzemedalje i den individuelle begivenhed. Det gav hende fjerdepladsen i den absolutte stilling, og de bedste juniorlandshold var holdene fra Slovakiet, Polen og Kina.

Ukrainerne havde også succes i den ekstra S2/P-konkurrenceklasse – simulering af flyvningen af ​​en raket med en skrøbelig last om bord, som skal forblive intakt. Her tog juniorlandsholdet den første samlede holdplads og førstepladsen i den individuelle konkurrence. Voksenholdet vandt den anden samlede holdplads og en bronzemedalje i den individuelle begivenhed. S2/P-klassen blev introduceret i konkurrenceprogrammet efter forslag fra den amerikanske delegation. Ukrainske atleter deltog i det for første gang. Vinderne trak indbyrdes en særlig præmiefond på 4000 euro.

"Vores atleter, som nuværende europæiske mestre, præsterede godt. Voksenlandsholdet viste et stabilt resultat, juniorerne havde det sværere. Men også denne gang, i den samlede stilling, var holdet i stand til at komme ind i de tre bedste og omgå selv sådanne giganter som USA og Kina," sagde Boris Olifirov, kommentator for World Model Rocket Sports Championship, en flerdobbelt prisvinder af ukrainske og verdensmesterskaber.

Ud over de officielle konkurrencer fandt Copters Race, en udstilling af robotter og anden teknologisk udvikling af Noosphere Engineering School sted inden for rammerne af Mesterskabet. Tilskuere deltog i mesterklasser om at bygge og affyre raketter, male honningkager og anden underholdning for hele familien. En fuldgyldig videoudsendelse fungerede for internetseere, og resultaterne af konkurrencen var tilgængelige næsten øjeblikkeligt i det specielle Cup Navigator-onlinesystem, der er udviklet i Ukraine.

Modelraketry er design og opsendelse af rummodeller. Det begyndte officielt i 1962, da International Aviation Federation (FAI) anerkendte raketmodellering som en teknisk sport. Det første verdensmesterskab blev afholdt i 1972 i Jugoslavien.

"Ligesom sidste års EM modtog vi den mest positive tilbagemelding om tilrettelæggelsen af ​​konkurrencen fra FAI-repræsentanter og atleter fra forskellige lande. Vi er glade for, at det lykkedes at tiltrække så mange tilskuere til arrangementet, især børn. Vi tror på, at sportsskuespillet og vores atleters sejre vil vække deres interesse for tekniske specialer og vil have en positiv indvirkning på udviklingen af ​​den nye ingeniørgeneration i vores land," kommenterede Mykhailo Ryabokon, direktør for World Model Rocket Sports. Mesterskabs- og innovationsdirektør i Noosphere.

Ukraine modtog retten til at være vært for World Space Model Championship fra FAI i 2014. Det fandt sted fra 23. til 30. august 2016 i landsbyen Velikiy Doroshiv nær Lviv og samlede omkring 300 atleter fra 19 lande, samt flere tusinde tilskuere.