Root NationUutisetIT-uutisiaUkrainalaisista tuli rakettimallinnuksen maailmanmestareita

Ukrainalaisista tuli rakettimallinnuksen maailmanmestareita

-

Model Rocket Sportsin maailmanmestaruuskilpailut päättyivät 29. elokuuta Lvivissä. Ukrainan joukkue voitti 12 mitalia ja voitti mitalitaulukossa sellaiset maat kuin USA ja Kiina.

Rakettimallinnus

Rakettimallinnuskilpailut ovat menestyneet

Aikuisten joukkueiden kilpailussa ukrainalaiset saivat absoluuttisen maailmanmestarin tittelin. Bulgarian joukkue oli toinen ja USA kolmas. Joukkuekilpailussa Ukrainan maajoukkue voitti 3 kultaa ja 1 hopeaa. Henkilökohtaisessa kilpailussa kolme ukrainalaista urheilijaa voitti hopeaa, kaksi - pronssia. Urheilijamme voittivat palkintoja viidessä eri rakettiluokassa.

Ukrainan juniorimaajoukkue suoriutui erinomaisesti S9A-luokassa (roottorilla lennon ajan). Siinä hän ansaitsi 1 kultamitalin joukkuekilpailussa sekä 1 kulta- ja 1 pronssimitalin yksilökilpailussa. Tämä toi hänelle neljännen sijan absoluuttisessa sijoituksessa, ja parhaita juniorimaajoukkueita olivat Slovakian, Puolan ja Kiinan joukkueet.

Ukrainalaiset menestyivät myös S2/P-lisäkilpailuluokassa – raketin lennon simulaatiossa hauraalla lastilla, jonka on säilyttävä ehjänä. Tässä juniorimaajoukkue otti ensimmäisen joukkueen kokonaissijoituksen ja henkilökohtaisen kilpailun ensimmäisen sijan. Aikuisten joukkue voitti kokonaiskilpailussa toisen joukkueen ja pronssia yksilökilpailussa. S2/P-luokka otettiin kilpailuohjelmaan amerikkalaisen delegaation ehdotuksesta. Ukrainalaiset urheilijat osallistuivat siihen ensimmäistä kertaa. Voittajat arvosivat keskenään 4000 XNUMX euron erikoispalkintorahaston.

– Urheilijamme, nykyisenä Euroopan mestarina, suoriutuivat hyvin. Aikuisten maajoukkue näytti vakaan tuloksen, junioreilla oli vaikeampaa. Mutta tälläkin kertaa kokonaiskilpailussa joukkue pääsi kolmen parhaan joukkoon ohittaen jopa sellaiset jättiläiset kuin Yhdysvallat ja Kiina", sanoi Boris Olifirov, World Model Rocket Sports -mestaruuskilpailun kommentaattori, usean palkinnon voittaja. Ukrainan ja maailmanmestaruuskilpailut.

Virallisten kilpailujen lisäksi mestaruuden puitteissa järjestettiin Copters Race, Noosphere Engineering Schoolin robottien ja muiden teknologisten kehitysten näyttely. Katsojat osallistuivat mestarikursseille rakettien rakentamisesta ja laukaisusta, piparkakkumaalauksesta ja muusta viihteestä koko perheelle. Täysikokoinen videolähetys toimi Internet-katsojille, ja kilpailun tulokset olivat lähes välittömästi nähtävillä Ukrainassa kehitetyssä Cup Navigator -verkkojärjestelmässä.

Malliraketti on avaruusmallien suunnittelua ja laukaisua. Se alkoi virallisesti vuonna 1962, kun Kansainvälinen ilmailuliitto (FAI) tunnusti rakettimallinnuksen tekniseksi urheilulajiksi. Ensimmäiset MM-kisat pidettiin vuonna 1972 Jugoslaviassa.

– Viime vuoden EM-kisojen tapaan saimme positiivisinta palautetta kilpailun järjestämisestä FAI:n edustajilta ja urheilijoilta eri maista. Olemme iloisia, että tapahtumaan pystyttiin houkuttelemaan näin paljon katsojia, erityisesti lapsia. Uskomme, että urheilun spektaakkeli ja urheilijoiden voitot herättävät heidän kiinnostuksensa teknisiä erikoisuuksia kohtaan ja vaikuttavat myönteisesti maamme uuden insinöörisukupolven kehitykseen", kommentoi World Model Rocket Sportsin johtaja Mykhailo Ryabokon. Noospheren mestaruus- ja innovaatiojohtaja.

Ukraina sai FAI:lta oikeuden isännöidä avaruusmallien maailmanmestaruuskilpailuja vuonna 2014. Se pidettiin 23.-30. elokuuta 2016 Velikiy Doroshivin kylässä lähellä Lviviä ja se keräsi noin 300 urheilijaa 19 maasta sekä useita tuhansia katsojia.