Root NationИгриВести за игриОфицијално е: Нетфликс го адаптира Resident Evil

Официјално е: Нетфликс го адаптира Resident Evil

-

>

По бројните гласини и протекувања, Нетфликс го потврди развојот на серија базирана на универзумот Resident Evil. Новитетот со истото име раскажува нова приказна, но ќе апсорбира елементи од видео игрите.

Resident Evil 3

Автор на сценариото е Ендрју Деб, кој работеше на култната ТВ серија „Supernatural“, а извршен продуцент е Бронвен Хјуз („The Walking Dead“, „Let the Shore“). Настаните ќе се развиваат во два паралелни временски сегменти. Главните ликови ќе бидат Џејд и Били Вескер - ќерки на антагонистот Алберт Вескер.

Во синопсисот се вели:

„Во првата временска рамка, 14-годишните сестри Џејд и Били Вескер се преселуваат во New Raccoon City, вештачки создаден корпоративен град. Но, колку повеќе време поминуваат таму, толку повеќе сфаќаат дека градот е поголем отколку што се гледа и дека нивниот татко можеби крие мрачни тајни. Тајни кои можат да го осудат целиот свет.

Ајде да одиме на вториот временски сегмент, повеќе од десет години напред: на Земјата останаа помалку од петнаесет милиони луѓе - и повеќе од шест милијарди чудовишта заразени со Т-вирусот. Џејд, сега во своите триесетти, се бори да преживее во овој Нов свет, додека тајните на нејзиното минато - на нејзината сестра, на нејзиниот татко и таа - продолжуваат да ја прогонуваат.

Прочитајте исто така:

Ќе бидат објавени вкупно осум едночасовни епизоди.

изворpolygon.com
Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари