Root NationИгриВести за игриValve го објави објавувањето на Counter-Strike 2 и започна ограничено бета тестирање

Valve го објави објавувањето на Counter-Strike 2 и започна ограничено бета тестирање

-

Вентил штотуку ја крена завесата на Counter-Strike 2 и најави ограничен бета тест достапен за одредени членови на заедницата на играта. Од студиото велат дека секој систем, елемент на содржината и дел од играњето Counter-Strike ќе бидат суштински променети во продолжението.

Како што се очекуваше, Вентил ја префрла играта на најновата верзија на сопствениот мотор Source 2, и благодарение на ова, можете да очекувате забележителен скок во графичките детали. Во играта ќе се појават поостри текстури, пореално осветлување и дополнителна геометрија.

Контра-штрајк 2

Претставниците на Valve рекоа дека развојниот тим на Counter-Strike 2 користи пристап од три чекори за израмнување на дизајнот. Мапите на Touchstone како Dust 2 главно ќе останат исти, освен промените во осветлувањето и читливоста. Наместо тоа, мапите за надградба ќе имаат корист од подобрениот систем за осветлување на Source 2, а материјалите и рефлексиите ќе имаат пореален изглед. Конечно, програмерите планираат целосно да направат неколку нивоа кои веќе ги користат сите предности на нивниот мотор.

Со преминот кон Извор 2, се очекува подобрување на играта. На пример, димните гранати ќе работат поинаку. Во своето видео, студиото објаснува дека димните гранати сега ќе се појавуваат како тродимензионални 3D објекти во светот на играта, и поради тоа, тие ќе можат да комуницираат со другите елементи од играта - чадот ќе реагира на светлина, ќе наполни простор со одредена форма, а куршумите и експлозиите можат да направат дупка во него. Играчите ќе можат поактивно да го користат во нивните тактики.

Counter-Strike: Global Навредливи
Counter-Strike: Global Навредливи
Развивач: Вентил, забава за скриена патека
цена: 0

Valve, исто така, суштински ја менува архитектурата на серверот на играта. Студиото вели дека Counter-Strike 2 ќе поддржи нова функција која ќе им дозволи на серверите на играта да знаат кога играчот се движи, пука со оружје или фрла граната. Теоретски, ова треба да ја направи новата рата најодговорна во серијата.

Кога ќе биде објавена целосната верзија на играта ова лето, Counter-Strike 2 ќе биде бесплатно ажурирање на Counter-Strike: Global Offensive. Сите ставки што сте ги собрале во CS:GO ќе се пренесат во новата игра (и ќе изгледаат подобро од кога било). Студиото ќе ги покани играчите на ограничен бета тест врз основа на неколку фактори, вклучително и неодамнешното време за играње и статусот на сметката Пареа и ветува дека ќе сподели повеќе информации за Counter-Strike 2 поблиску до објавување.

Прочитајте исто така:

Jereloengadget

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега