Мобилни додатоциКако да го поправите Zhiyun Smooth Combo 5? Моите 5 софтверски идеи

Како да го поправите Zhiyun Smooth Combo 5? Моите 5 софтверски идеи

-

Не наоѓање место за пригодата Комбинација на Zhiyun Smooth 5, мобилен стабилизатор со неверојатен хардвер и, добро, не неверојатен софтвер, решив да ги понудам моите опции.

Комбинација на Zhiyun Smooth 5

Работи кои, од софтверска перспектива, навистина можат да направат разлика и да го направат Жијун речиси крал на мобилната фотографија воопшто. Покрај тоа, сите мои предлози можат да се применат веќе на овој модел, со едноставни ажурирања на програмата. Да одиме.

Видео за подобрување на комбо Zhiyun Smooth 5

Нема StaCam и ZY Cami

Програмата мора да биде единствената што ви овозможува да ги користите СИТЕ функции, како што е ефектот на вртоглавица, со професионални поставки за видео, вклучително и менување плен.

Комбинација на Zhiyun Smooth 5

И кога велам „сите чипови одеднаш“, мислам на ефектот на разубавување, вртоглавица и подесувања на движењето на стабилизаторот, без оглед на професионалниот режим на фотографирање.

Комбинација на Zhiyun Smooth 5

Затоа што ве потсетувам, ако не можете да ги користите чиповите за стабилизатор за 300 долари во исто време еден со друг, тогаш нема да ги користите овие чипови воопшто, односно тоа се залудно потрошени пари.

Комбинација на Zhiyun Smooth 5

Или, како опција, направете две програми - една исклучиво социјална, една исклучиво камерна и!

Прочитајте исто така: Преглед на стабилизатор на паметни телефони Zhiyun Smooth 5 Combo

За инсталирање на социјалните, по најавувањето, дајте бесплатна недела премиум. Сè уште чини еден денар, а можете веднаш да го дадете вкусот на премиум чиповите.

Поставки за квалитет на видеото

Мало барање, но важно. Колку добро работите со снимката во уредникот зависи од брзината на битови. Затоа, најквалитетното претходно поставено е најмалку 80 Mb/s. Мојата понуда е 200Mb/s за претплатниците на ZY Premium, а бесплатни 80Mb/s, 50Mb/s и 25Mb/s. Помалку од 25 - сеедно, квалитетот на снимката ќе биде срање, не трошете време на тоа.

Прочитајте исто така: Рецензија за Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K: Не само камера!

И да, паметните телефони извезуваат 200 мегабити. Дури и некои среден буџет.

Способност да се преназначат функциите на копчињата

Поточно, за префрлање на дополнителни функции на страничното тркало, кое моментално се користи само за, а не претерувам, НЕМА контрола на ZOOM, која, потсетувам, е дигитална и го прави вашето снимање ПОЛОШО.

Комбинација на Zhiyun Smooth 5

Стабилизатор за 300 долари, контролата на дигиталниот зум е генерално последната карактеристика што е потребна. За што можете да одвоите тркало? За неверојатно прецизна контрола на оската. Не е дека џојстикот е тежок за користење, но тркалото е луксузно по големина и прецизно.

Комбинација на Zhiyun Smooth 5

Или фокусирајте се. Луѓето со филмска камера плаќаат ПОВЕЌЕ од 300 долари за еден таков систем за контрола на тркала и зум. SmallRig, Tilta, истиот DJI, имаат надворешни системи за контрола на фокусот со тркало од овој формат. 

Комбинација на Zhiyun Smooth 5

Само направете прекинувач за функции во програмата. И ако веќе го правите тоа, тогаш ...

Дајте избор на чувствителност што е можно почесто

И во празнини најмалку три пати пошироки отколку што мислите. Така што истиот проток може, да речеме, да го ротира стабилизаторот со брзина од 2 до 90 степени во секунда.

Комбинација на Zhiyun Smooth 5

Колку е попрецизно, толку подобро. И - прекинувачот за кривата на брзина за почеток и крај ќе биде многу корисен.

Комбинација на Zhiyun Smooth 5

Комбинации на копчиња

Ова не е толку витално критично како сè што е опишано погоре, но со овие способности, природно можете да привлечете некои сопственици на фотоапарати кон вас, бидејќи практичноста за контрола на паметниот телефон ќе биде повисока од квалитетот на сликата на камерата.

Комбинација на Zhiyun Smooth 5

Дозволете да ги промените поставките или ефектот на вртење и барем вртење на тркалата, во случај на притискање на копчето на тркалото или чкрапалото. Фокус, бирање фокус, ротација по една од оските може да се закачат на тркалото, дури и лево, дури и во центарот.

Комбинација на Zhiyun Smooth 5

Тркалата може да се вртат независно едно од друго, копчињата може да се притиснат додека сте во движење и ќе имате брз пристап до функции кои не го попречуваат квалитетот на фотографијата, но кои се или невозможни дури и на филмските камери, или бараат скап комплет.

Резиме на подобрувања на комбо Zhiyun Smooth 5

И тоа е всушност сè. Знам дека моите предлози можат да се спроведат затоа што предлагам нешто што веќе постои, само функционира поинаку. Па јас навистина би сакал да видам Zhiyun Smooth Combo 5 како неверојатно професионална алатка и софтвер исто така. Затоа што хардверот е, повторувам, неверојатна работа.

Каде да купам

Прочитајте исто така:

Претплатете се на нашите страници во Twitter тоа Facebook.

Ако сакате да и помогнете на Украина во борбата против руските окупатори, најдобар начин да го направите тоа е да донирате за вооружените сили на Украина преку Савелифе или преку официјалната страница Bвезди.

Denis Zaychenko
Denis Zaychenko
Пишувам многу, понекогаш на деловен план. Ме интересираат компјутерски, а понекогаш и мобилни игри, како и конструкции за компјутери. Скоро естет, повеќе сакам да фалам отколку да критикувам.

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Популарно сега