Root NationНовиниИТ вестиПоранешен разузнавач тврди дека САД пронашле недопрен брод од непознато потекло

Поранешен разузнавач тврди дека САД пронашле недопрен брод од непознато потекло

-

Поранешен разузнавач, кој служел во Работната група за неидентификувани воздушни феномени, им рекол на Конгресот и на Генералниот инспектор на разузнавачката заедница (ICIG) дека американската влада има „непроменети и делумно недопрени авиони од нечовечко потекло“. 36-годишниот функционер Дејвид Чарлс Груш, воен ветеран, зборуваше за своите откритија во интервју од The ​​Debrief.

Неидентификуваните летечки објекти (НЛО) долго време предизвикуваат сомневања за вонземски посети на Земјата. Додека владите главно молчат за овие случувања, создавањето на Канцеларијата за истрага на аномалии на доменот на Министерството за одбрана на САД понуди одредена надеж за одредена транспарентност во информациите што се споделуваат.

Поранешен разузнавач тврди дека САД пронашле недопрен брод од непознато потекло

Во објавениот извештај се наведува дека Канцеларијата анализирала стотици извештаи за средби со НЛО, но меѓу нив не пронашла докази за вонземски живот. Откритието на член на тимот кој работеше на оваа анализа додаде нов пресврт во приказната. Дејвид Груш служел како борбен офицер во Авганистан и е ветеран на Националната агенција за геопросторно разузнавање (НГА) и Националната канцеларија за извидување (НРО), според Дебриф.

Хруш беше претставник на NRO во работната група за неидентификувани воздушни феномени во 2019-2021 година и служеше како ко-директор за анализа на НЛО на НГА во 2021-22 година. Така, за разлика од теоретичарите на заговор кои се грижат за гледање чудни предмети, Хруш имал пристап до доверливи информации и учествувал во анализата која се обидела да ги објасни извештаите за НЛО.

Хруш вели дека со децении американската влада, нејзините сојузници и одбранбените изведувачи собирале делумни фрагменти, како и непроменети авиони. Анализата на овие фрагменти покажа дека тие се од егзотично потекло, што значи дека е вклучена нечовечка интелигенција.

Хруш изјавил и дека неговите тврдења се засноваат на морфологијата на уредите и анализата на материјалите од кои се направени, кои покажале единствена атомска структура и радиолошки потпис. Хруш, исто така, додаде дека информациите биле незаконски скриени од Конгресот и дека се соочува со одмазда за неговото откривање.

Други разузнавачи, активни и пензионирани, исто така ги поддржаа тврдењата на Хруш. Џонатан Греј, кој сега служи во Националниот центар за воздушно и вселенско разузнавање (NASIC), каде што ги анализира и UAV-овите, ги потврди откритијата на Хруш.

Говорејќи за The Debrief, Греј додаде дека потрагата по „егзотични материјали“ не е ограничена само на САД, туку е глобален феномен кој нема решение. „Феноменот на нечовечка интелигенција е реален. Не сме сами“, рече тој.

Написот, сепак, не открива каде се чуваат овие оштетени или недопрени возила. Ниту, пак, Хруш тврдеше дека лично видел некој од нив.

Во изјава за Гардијан, НАСА негираше дека пронашла докази за вонземски живот и дека било кое НЛО е од вонземско потекло.

Прочитајте исто така:

Други статии
Пријавете се
Известете за
гостин

7 коментари
Поновите
Постарите Најпопуларен
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари
Тарас Шопа
Тарас Шопа
пред 3 месеци

Но, ако тоа беше ученик кој го истури во Дискорд, тогаш би можеле да размислиме за тоа.

шокантен
шокантен
пред 3 месеци

убава

стар дебел мудрец
стар дебел мудрец
пред 3 месеци

Тоа ни треба. Завиткајте го и испратете го по нова пошта, ќе го средиме подоцна.

Господине Борш
Господине Борш
пред 3 месеци

Во текот на изминатите 10 години, имаше многу „поранешни извидници“. Едниот раскажува за НЛО, вториот за дачата на Ајзенхауер на Марс, третиот за фактот дека САД веќе тајно колонизираат друга галаксија.

првиот приватен манастир (во егзил)
првиот приватен манастир (во егзил)
пред 3 месеци

и дали има докази дека не колонизираат, а нема викендица на Марс?

Господине Борш
Господине Борш
пред 3 месеци

Нека колонизираат, немам ништо против

МакстерМонтана
МакстерМонтана
пред 3 месеци

Уште неколку - за фактот дека Украина е пизда

Претплатете се за ажурирања
Популарно сега