Root NationНовиниИТ вестиАналитичарите на Google тврдат дека 60% од содржината на Интернет е дуплирана

Аналитичарите на Google тврдат дека 60% од содржината на Интернет е дуплирана

-

Интернетот е бесплатен за секого и се е можно на интернет. Исто така, има тони лажни содржини на интернет. Без разлика дали зборуваме за содржина или луѓе, има многу дупликати на Интернет. Прашање е колкав е нивниот удел. Како најголем и најпопуларен пребарувач, Google го даде својот одговор.

Настанот Google Search Central Live се одржа во Сингапур. Аналитичарот на Google Webmaster Trends, Гери Илис, изјави дека 60% од содржината на веб е дупликат содржина. Според Google, „дупликатните содржини обично се однесуваат на значајни блокови на содржина, во или помеѓу домени, кои или точно се совпаѓаат или се јасно слични на друга содржина“. Така, за целите на оптимизација на пребарувачите (SEO), веб-локацијата треба да избегнува користење на таква содржина. Наместо тоа, тие можат да обезбедат своја единствена содржина.

Google

Имајќи го тоа на ум, Google потврди дека работи на алатка која ќе им овозможи на корисниците на Android да „архивираат“ некои апликации. Ова ќе им помогне на корисниците да ослободат малку простор на нивниот уред. Според Google, до 60% од меморијата на уредот може да се пристапи со едноставно користење на архивата на апликациите. Кога корисниците архивираат апликација, сите нивни податоци во апликацијата остануваат таму. Оваа функција исто така нема да ја избрише мобилната апликација. Сепак, ќе отстрани некои делови од апликацијата за да ги намали ресурсите што ги троши.

Play Store неодамна доби ново ажурирање на Google v33.4. Во ова ажурирање се појави функцијата „архивски апликации“. Кога ќе ја архивирате програмата, нејзината икона нема да исчезне од работната површина. Сепак, на иконата ќе се појави индикација дека е архивирана.

Можете да и помогнете на Украина да се бори против руските напаѓачи. Најдобар начин да го направите ова е да донирате средства за вооружените сили на Украина преку Савелифе или преку официјалната страница Bвезди.

Прочитајте исто така:

Jerelogizchina

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега