Root NationНовиниИТ вестиАндроид 14 ќе воведе ажурирана функција за позадина во живо

Андроид 14 ќе воведе ажурирана функција за позадина во живо

-

Андроид поддржува живи позадини повеќе од една деценија, но оперативниот систем ви дозволува да поставите само една жива позадина за вашиот почетен екран и заклучениот екран. Меѓутоа, во Андроид 14 ова може да се промени. Претстојниот оперативен систем се подготвува да поддржи поставување на посебни живи позадини и за заклучениот екран и за почетниот екран.

Андроид 14

Има неколку промени на кодот во изворниот код на QPR13 верзијата 2 што ја подготвуваат новата функција. Овој метод може да се користи од системски апликации како што е Live Wallpaper Picker за поставување на компонента на жива позадина за почетниот екран, заклучениот екран или двата екрани.

Оваа функција сè уште не е достапна во Преглед на програмери на Android 14. Избирачот на живи тапети треба да се ажурира за да го поддржи новиот API за поставување живи позадини на заклучениот екран. Кога оваа функција е овозможена, заклучениот екран ќе може да прикажува живи позадини што го имплементираат стандардниот API.

Андроид

Оваа функција ќе биде достапна за нови уреди како Pixel Tablet. Ова е долгоочекуваната промена која многу корисници ја бараат со години. Google работи на додавање нови функции за прилагодување, но оваа функција не е ексклузивна за Пиксели.

Не е познато дали оваа функција ќе се појави во финалната верзија 14. Некои функции кои се во развој понекогаш не доаѓаат до финалната верзија. Останува само да почекаме и да го видиме конечниот резултат. Но, постои можност конечно да можеме да се префрламе помеѓу различни живи позадини на почетниот екран и заклучениот екран.

Прочитајте исто така: 

Jerelogizchina

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега