Root NationНовиниИТ вестиApple ја затвора својата услуга Мој фото тек на 26 јули

Apple ја затвора својата услуга Мој фото тек на 26 јули

-

Apple ја исклучува услугата My Photo Stream на 26 јули 2023 година, бесплатна услуга која поставува слики од последните 30 дена (до 1) на iCloud, правејќи ги достапни на iPhone, iPad, iPod touch, Mac и компјутер. Лансиран заедно со iCloud во 000 година и во голема мера беше заменет со услугата iCloud Photos.

My Photo Stream беше пригоден начин за споделување фотографии со пријателите и семејството, но имаше некои ограничувања. На пример, чуваше фотографии само 30 дена и не поддржуваше фотографии со висока резолуција. Оваа деградација на квалитетот е една од причините зошто Apple ја напушти оваа услуга и се префрли на iCloud Photos во 2015 година.

Мојот фото тек

iCloud Photos е најдобрата опција не само поради неговата едноставност, туку и затоа што складира висококвалитетни фотографии и видеа во целосна резолуција. Единствениот потенцијален недостаток на оваа функција е достапноста на складирање на iCloud. Но, секогаш можете да се претплатите на iCloud+ ако ви треба повеќе простор.

Ако користите My Photo Stream, ќе треба да се префрлите на iCloud Photos до 26 јули 2023 година. Вашите слики ќе се чуваат во iCloud како и обично 30 дена додека услугата не се затвори. Бидејќи сите слики во My Photo Stream се зачувани во нивниот оригинален формат на барем еден уред Apple, нема ризик од губење фотографии при исклучување. Apple ги советува корисниците кои сакаат да ги зачуваат своите слики на одреден уред да ги зачуваат во фото библиотеката на тој уред до 26 јули.

Apple кажа како да зачувате фотографии што се во тековниот Мој фото поток:

На вашиот телефон, iPad или iPod Touch

  • Отворете ја апликацијата Фотографии и допрете Албуми
  • Допрете Мој фото поток > Изберете
  • Допрете ги фотографиите што сакате да ги зачувате, па допрете Сподели > Зачувај слика.

На Mac компјутер

  • Отворете ја апликацијата Photos, а потоа отворете го албумот My Photo Stream
  • Изберете ги фотографиите што сакате да ги зачувате, но сè уште не се во вашата библиотека со фотографии
  • Повлечете ги од албумот My Photo Stream до медиумската библиотека.

Прочитајте исто така:

Jerelogizchina
Други статии
Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари
Претплатете се за ажурирања
Популарно сега