Root NationНовиниИТ вестиBing Chat на Мајкрософт почнува да ги интегрира рекламите во одговорите

Bing Chat на Мајкрософт почнува да ги интегрира рекламите во одговорите

-

Мајкрософт доби многу позитивни повратни информации за својот Bing Chat, а неодамна дури и ја интегрираше алатката DALL-E во неа, која ќе генерира слика според описот право во дијалог прозорецот. Но, неизбежното штотуку се случи - четботот или агентот за пребарување сега почнува да додава „различни“ реклами на своите одговори.

Мајкрософт потврди дека процесот на интегрирање реклами во одговорот на ботот моментално е во експериментална форма. Компанијата на својот блог објави дека тимот за развој истражува дополнителни функции на Bing Chat. Очигледно, истражувањето е во полн ек, бидејќи вештачката интелигенција сега внимателно ги лизга рекламите меѓу резултатите од пребарувањето.

Мајкрософт Бинг разговор

Во изминатите неколку недели, можното додавање реклами беше повеќе шега отколку сериозно сфатено ажурирање. Сепак, неодамна во Twitter се појави објава во која корисникот покажа слики од екранот на дијалог кој покажува како Bing Chat користи реклами и ги вметнува во одговорите кога барате нешто.

Според Microsoft, целта на вклучувањето реклами во одговорите е споделување на приходите од реклами со партнерите, а под партнери ги подразбираме оние кои придонеле за одговор на разговор. Од оваа изјава, сосема е јасно дека Microsoft постепено доаѓа да го монетизира новото искуство на работа со вештачка интелигенција во Бинг разговор преку рекламирање.

Реклама за разговор на Microsoft Bing

Сепак, претставниците на компанијата не дадоа точни информации за тоа како Мајкрософт планира да го контролира обемот на реклами, бидејќи прикажувањето премногу реклами во еден одговор може да ги оддалечи корисниците од Bing Chat. Покрај тоа, постои загриженост за тоа дали рекламирањето ќе биде ограничено на единиците за реклами во текст или дали наскоро ќе стане пообемно.

Мајкрософт Бинг разговор

Во меѓувреме, компанијата вели дека планира да придвижи поголем сообраќај со воведување на проширени титли на Bing Chat, каде што лебдењето над една рекламна врска ќе прикаже повеќе врски од истата компанија. Така, технолошкиот гигант сака да ги зголеми приходите на партнерите. Накратко, новиот агент за пребарување има вештачка интелигенција, несомнено, има многу планови за во иднина.

Прочитајте исто така:

Jerelogizchina

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега