Root NationВестиИТ вестиПонудата на уреди за преклопување се зголеми за 571% во првиот квартал, Samsung е водечки

Понудата на уреди за преклопување се зголеми за 571% во првиот квартал, Samsung е водечки

-

Пазарот на преклопливи паметни телефони забележа значителен раст на испораките трет последователен квартал, според неодамнешниот извештај на Консултантите за синџирот на снабдување на екранот (DSCC). Првиот квартал од 2022 година не го сруши рекордот од последниот квартал од минатата година, но испораките достигнаа 2,22 милиони паметни телефони, што е за 571% повеќе од првиот квартал од 2021 година. Според DSCC, првиот квартал од оваа година бил трет најдобар квартал за паметни телефони на преклопување.

Samsung Galaxy Z-Flip3
Samsung Galaxy Z-Flip3

Книгите на виткање продолжуваат да доминираат - само вклучени Samsung Galaxy Z-Flip3 сочинува 51% од сите продадени уреди на преклопување. Галакси З. Fold3 беше вториот најпопуларен преклоплив уред во првиот квартал. Како што веќе можете да разберете, Samsung останува лидер на пазарот со голема разлика, контролира 74% од пазарот во споредба со Huawei.

Понудата на уреди за преклопување се зголеми за 571% во првиот квартал.

Сепак, уделот на пазарот Huawei всушност расте, а компанијата сочинуваше 20% од уредите што се преклопуваат испорачани во првите три месеци од оваа година. Скоро целата награда припаѓа Huawei Џеб P50. Повторно, школките од школки се многу популарни.

Понудата на уреди за преклопување се зголеми за 571% во првиот квартал.

DSCC известува дека Samsung има големи надежи за Galaxy Z Flip4 и Z Fold4 оваа година. Второто е интересно - аналитичарите веруваат дека ова е сигнал за поприфатлива цена (т.е. помалку од 1800 долари по кои беше лансиран Z Fold 3).

Понудата на уреди за преклопување се зголеми за 571% во првиот квартал.

Што се однесува до пазарот во целина, се очекува тој да се удвои на 16 милиони пратки до крајот на годината. Скапите преклопливи уреди со релативно мал отпечаток нема да страдаат од недостиг на компоненти толку многу како конвенционалните фактори на форма.

Можете да и помогнете на Украина да се бори против руските напаѓачи. Најдобар начин да го направите ова е да донирате средства за вооружените сили на Украина преку Савелифе или преку официјалната страница Bвезди.

Прочитајте исто така:

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари
Други статии
Претплатете се за ажурирања
Популарно сега