Root NationНовиниИТ вестиDuolingo создава апликација за учење музика

Duolingo создава апликација за учење музика

-

Веројатно го познавате Duolingo како апликацијата што се користи кога сакате да научите нов јазик или барем да се запознаете со локалниот јазик на местото што го посетувате. Сепак, со текот на годините, компанијата го прошири својот опсег и сега се чини дека се надева дека ќе стане оној на кого луѓето ќе се обратат кога сакаат да научат за музиката. Според огласот за работа, Duolingo има мал тим кој моментално работи на апликација за учење музика.

DuolingoОгласот за конкурс се однесува на „стручњак по музичко образование кој комбинира теоретско знаење од релевантни научни истражувања од областа на образованието и практично наставно искуство“. Оние кои ќе ја добијат работата ќе бидат одговорни да се осигураат дека апликацијата е „добро втемелена во науката за учење“.

Тие треба да ги претворат „наодите од истражувањето во конкретни идеи“ кои можат да се користат за „учење преку правење“, по што е познат Duolingo. Тие, исто така, треба да го преземат водството во развојот на наставната програма, што значи дека апликацијата е сè уште во многу рана фаза.

Duolingo

Кога ќе пристигне музичката апликација на Duolingo, таа ќе се приклучи на растечката листа на образовни апликации на компанијата, која ја вклучува апликацијата ABC, која ги учи децата да читаат и пишуваат. Компанијата има и апликација English Тест за сертификација на јазици и апликација за математика која користи шарени анимации и интерактивни вежби за да им помогне на луѓето да научат множење, делење, дропки, геометрија и мерење.

Како што е наведено од TechCrunch, компанијата најверојатно ќе ги диверзифицира своите активности за да обезбеди опстанок и раст на приходите во иднина. И се чини дека нејзиниот план досега функционира. Во својот извештај за заработка од четвртиот квартал. Во 2022 година, Duolingo покажа зголемување од 67% на платени претплатници во споредба со претходната година.

Прочитајте исто така:

Jereloengadget

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

1 коментар
Поновите
Постарите Најпопуларен
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари
Tetyana
Tetyana
пред 2 месеци

Duolingo сè уште користи фрази како Русија е убава земја, Русија не е мала земја, јас живеам во Москва, татко ми е од Белорусија итн. Дали основачите се Московјани или живеат надвор од времето?

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега