Root NationНовиниИТ вестиУкраинскиот стартап беше избран за програмата Google for Startups Accelerator

Украинскиот стартап беше избран за програмата Google for Startups Accelerator

-

За да им помогне на европските основачи на стартапи да го искористат Cloud за луѓето, производите и најдобрите практики што им се потребни за да се развиваат, Google го објави првиот акцелератор на Google за стартап: Облак во Европа и Израел. За учество во програмата беше избран и украински проект. Ова е наведено во блог компании

Google for Startups Accelerator: Cloud е десетнеделна програма на интензивни работилници и менторска поддршка од експерти. Дизајниран е да им помогне на стартапите во фаза на раст да ги научат најдобрите технички, производни и лидерски практики, што кулминира со виртуелен демо ден каде основачите и нивните тимови ги споделуваат своите искуства.

Од стотина апликации од целиот регион, избрани се 13 компании за првата група, чија програма ќе започне во јуни. Меѓу нив е и украински стартап Ева.повици, развивач на виртуелен гласовен асистент базиран на вештачка интелигенција.

Eve.го повикува Google за стартап Accelerator: Cloud

Други стартапи во првата група на акцелератор на Google за стартапи: Облак вклучуваат:

  • Acumen.io е платформа за инженерска аналитика која користи вештачка интелигенција за да им овозможи на инженерските тимови да испорачуваат софтвер на време.
  • AfriSight, кој обезбедува сигурни и релевантни податоци од прва страна на бизниси и истражувачи заинтересирани да добијат увид во реално време за потрошувачките и деловниот пејзаж на Африка
  • Ann Education е алатка со ВИ која им помага на издавачите да ги трансформираат статичните учебници во интерактивни и привлечни формати.
  • Born Digital е комуникациски стартап кој користи вештачка интелигенција за да ги анализира повиците на клиентите, е-поштата и разговорите во реално време и да ги процени можностите за автоматизација.
  • Ева.повици (Украина): Виртуелен гласовен асистент базиран на вештачка интелигенција кој им помага на компаниите да комуницираат со клиентите преку телефон

…и други. За да дознаете повеќе за понудите и програмите на Google за стартапи во вашата област, одете на страницата startup.google.com.

Можете да и помогнете на Украина да се бори против руските напаѓачи. Најдобар начин да го направите ова е да донирате средства за вооружените сили на Украина преку Савелифе или преку официјалната страница Bвезди.

Прочитајте исто така:

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега