Oukitel WP21 Ultra
realme 10 4G
Root NationНовиниИТ вестиHuawei ВоздухEngine Wi-Fi 6 ја доби наградата „Најдобра корпоративна Wi-Fi мрежа“

Huawei ВоздухEngine Wi-Fi 6 ја доби наградата „Најдобра корпоративна Wi-Fi мрежа“

-

На наградите за индустрија 2022 година од меѓународниот конзорциум Wireless Broadband Alliance (WBA) Huawei ја доби наградата „Најдобра корпоративна Wi-Fi мрежа“ за проектот спроведен во реално време контрола на метро возови преку Wi-Fi 6 (Train-to-Ground). Huawei ВоздухEngine Wi-Fi 6 е широко користен во големите претпријатија, производството, образованието, здравството, транспортот и други области низ светот.

Метрото во градот Шенжен избра решение Huawei Wi-Fi 6 Воз-до-земја за да се обезбеди стабилна и сигурна комуникација помеѓу возовите и копнената инфраструктура. Конкретно, со цел да се намалат доцнењата, да се зголеми транспортниот капацитет и да се намали времето на чекање на патниците, имплементиран е систем на откривање и пренос на геометриски параметри „Мрежа-железнички тунел“ во реално време и се инсталирани инспекциски модули.

Huawei ВоздухEngine Wi-Fi 6

Меѓу главните карактеристики на решението:

  • Висока пропусната моќ. Huawei разви алгоритам за подобрување на брзиот мобилен пристап на Midamble врз основа на внимателна анализа на моделите на сигнали во тунелите на метрото. Ова обезбеди пропусен опсег од 1,4 Gbps за возови кои патуваат со 160 km/h, 1 Gbps за возови со 260 km/h, 950 Mbps за 350 km/h.
  • Брз пренос на податоци. Мека технологија за предавање Huawei MBB за брзо префрлување помеѓу возилото и копнената инфраструктура обезбедува нула загуба на пакети и непрекинати услуги кога возот се движи со голема брзина. Доцнењето на префрлувањето е само 2 ms за возови кои се движат со 260 km/h и само 3 ms за возови кои патуваат со 350 km/h. Ова гарантира безжичен пренос на податоци во реално време.
  • Стабилна и сигурна работа. Одлука Huawei отпорен на удари, водоотпорен и отпорен на прашина и целосно усогласен со стандардот IP68, применлив за предизвикувачките работни средини во тунелите на метрото. Покрај тоа, специјално дизајнираните пристапни точки лоцирани во близина на патеките се опремени со антени со мал агол на наклон (30 степени). Ова обезбедува подобра контролираност и заштита од пречки, бидејќи положбата на антената останува стабилна поради можните вибрации при движењето на возот.

Можете да и помогнете на Украина да се бори против руските напаѓачи. Најдобар начин да го направите ова е да донирате средства за вооружените сили на Украина преку Савелифе или преку официјалната страница Bвезди.

Прочитајте исто така:

JereloHuawei

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега