Мото Еџ 30 Нео
realme 10 4G
Root NationНовиниИТ вестиHuawei тоа OPPO потпишаа глобален договор за вкрстено лиценцирање на патенти

Huawei тоа OPPO потпишаа глобален договор за вкрстено лиценцирање на патенти

-

Huawei тоа OPPO денес официјално го објави потпишувањето на глобален договор за вкрстено лиценцирање на патенти кој ги опфаќа клучните стандардни патенти, вклучително и 5G.

„Благодарение на 20 години континуирана иновација Huawei има развиено различни вредни патентни портфолија за глобалниот пазар во области како што се 5G, Wi-Fi, како и во областа на аудио и видео кодеци, - изјави Алан Фан, раководител на одделот за интелектуална сопственост. Huawei. — Задоволство ни е да склучиме договор за вкрстена лиценца со компанијата OPPO. Взаемното признавање од страна на компаниите за вредноста на интелектуалната сопственост е важен чекор во развојот на иновациите и истражувањето во процесите на инвестирање, добивање профит од инвестициите, како и реинвестирање. Ова ќе и овозможи на индустријата да продолжи да иновира и да им обезбедува на клиентите поконкурентни производи и услуги“.

Huawei OPPO

„Задоволни сме што склучуваме договор за вкрстена лиценца со компанијата Huawei. Тоа покажува дека и двете компании ја препознаваат и почитуваат вредноста на меѓусебната интелектуална сопственост. Ова е заемно корисен договор за двете страни, - изјави Адлер Фен, шеф на одделот за интелектуална сопственост. OPPO. „Ќе се залагаме за создавање на одржлив здрав екосистем каде лиценците за интелектуална сопственост ќе можат да бидат прифатени за време на мирни преговори и вредноста на патентот на компанијата игра клучна улога.

Huawei е водечки глобален снабдувач на инфраструктура за информатичка и комуникациска технологија (ИКТ) и паметни уреди. Компанија во Украина Huawei работи од 2000 година.

Можете да и помогнете на Украина да се бори против руските напаѓачи. Најдобар начин да го направите ова е да донирате средства за вооружените сили на Украина преку Савелифе или преку официјалната страница Bвезди.

Прочитајте исто така:

JereloHuawei

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега