Root NationНовиниИТ вестиLogitech комбинира некои од своите подбрендови под Logitech G

Logitech комбинира некои од своите подбрендови под Logitech G

Во текот на многу години Logitech додаде неколку брендови во семејството на периферни уреди и додатоци. Сега некои од нив се обединети под поширокиот бренд на производи за игри Logitech G.

Во 2017 година, Logitech го купи водечкиот производител на слушалки Astro Gaming за 85 милиони долари во готовина за подобро да им служи на потребите на гејмерите на конзоли. Astro постои од 2006 година и беше купена од Skullcandy во 2011 година, каде што остана додека Logitech не затропа на вратата.

Нешто повеќе од една година подоцна, Logitech додаде Blue Microphones во својата штала за околу 117 милиони долари во готовина. Blue Microphones е основана во 1995 година од Skipper Wise и Martins Saulespurens и е специјализирана за микрофони, слушалки и додатоци за музичари, гејмери, YouTubers, подкастери и стримери.

Logitech G

Во неодамнешното видео објавено од Twitter, извршниот директор на Logitech G, Ујеш Десаи, објави дека Astro Gaming, Blue и Logitech for Creators се здружуваат под банерот Logitech G. Што точно значи тоа?

Десаи рече дека сите производи од тие линии ќе останат, иако со подлабока интеграција. Накратко, производите на овие подбрендови ќе можат да се конфигурираат на едно место (најверојатно во софтверот Logitech G Hub).

Во последователниот одговор на Reddit, Logitech изјави дека брендот Astro ќе продолжи да постои. Тие исто така го задржуваат брендот Yeti за сините микрофони, но името Blue сега ќе се користи за да се опише нивната технологија (како сините гласовни филтри на некои слушалки на Logitech G). Брендот Logitech for Creators ќе биде прикачен на Logitech G.

Поддршката за производите под овој бренд ќе продолжи да биде достапна преку посветен портал за поддршка на Logitech. Постоечките гаранции, исто така, нема да бидат засегнати од спојувањето, а корисниците сè уште ќе можат да добијат резервни делови за постоечката опрема. Придружните и спонзорските програми ќе бидат префрлени на Logitech G. Ќе се спојат и одделни канали за социјални медиуми, а тоа ќе се случи на 7 јули.

Прочитајте исто така:

изворТехпот
Други статии
Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари