Мото Еџ 30 Нео
realme 10 4G
Root NationНовиниИТ вестиMotorola лансира нова апликација за безбедност на податоците, Moto Secure

Motorola лансира нова апликација за безбедност на податоците, Moto Secure

-

Приватноста на податоците е најважна за корисниците, и тоа има добра причина Моторола развиена ThinkShield – дополнителен слој на безбедност што ја зајакнува заштитата на сите нивоа, од фабрички до телефон. Благодарение на сеопфатните мерки за заштита на хардверот и софтверот, податоците на паметните телефони на производителот се подобро заштитени од малициозен софтвер, фишинг и други закани.

И за да им помогне на корисниците целосно да ги искористат сите безбедносни карактеристики што компанијата може да ги понуди, Motorola ја воведува новата апликација Moto Secure. Се напојува со Thinkshield и ви овозможува пристап до сите витални функции за безбедност и приватност на вашиот телефон.

Моторола

Во апликацијата, можете брзо да ја проверите и следите безбедноста на вашиот уред со лесен пристап до сите поврзани апликации и поставки Андроид тоа Моторола. Moto Secure вклучува и голем број нови алатки кои сигурно ќе ги заштитат податоците на корисниците:

  • Обезбедување Foldер. Додадете посебен слој на заштита за доверливи информации со криење на избраните програми и датотеки во безбедна папка (безбедна Folder), заштитени со посебен PIN код. Можете исто така да овозможите скришум режим, кој ви овозможува да изберете една од четирите опции за икони и имиња наместо да прикажувате апликации во папка за поголема приватност. Ова е корисно за маскирање на финансиски апликации, дигитални паричници, апликации за купување или сметки за е-пошта

Мото безбедна апликација

  • Заштита на мрежата. Минимизирајте ги ризиците кога се поврзувате на јавни Wi-Fi мрежи и мобилен интернет користејќи ја функцијата „Network Protection“. Со него, автоматски ќе бидете известени кога ќе се открие проблем со пристапна точка или безбедносно Wi-Fi, а може да спречите одредени апликации да користат отворени врски и да спречите измама со блокирање на 2G конекциите.

Мото безбедна апликација

  • Безбедност на заклучен екран. Безбедноста на заклучениот екран ви овозможува да ги видите и контролирате сите поставки на екранот за да ја поставите потребната заштита. Ова ја вклучува можноста за блокирање на мрежните и безбедносните карактеристики. На пример, во минатото, крадецот можеше да ја исклучи вашата мобилна мрежа или Wi-Fi за да не можете да најдете изгубен уред. Сега можете да ја контролирате ситуацијата и да спречите некој да ја исклучи мобилната мрежа или Wi-Fi на вашиот уред без да го отклучите телефонот.

Мото безбедна апликација

  • Scramble на PIN-таблата. Оваа функција ги преуредува броевите на екранот за да можете да го отклучите вашиот уред без ризик трети лица да го запомнат редоследот на броевите што ги притискате.

Мото безбедна апликација

  • Контролна табла за приватност. Контролната табла за приватност дава целосен преглед на тоа кои апликации пристапиле до вашиот календар, контакти, датотеки, камера, микрофон и локација во последните 24 часа.

Новата апликација Moto Secure моментално е достапна за ThinkPhone од Моторола, Мото G73 5G и Moto G53. Во иднина, ќе се појави на други уреди од производителот кои поддржуваат Android 13 или понова верзија на оперативниот систем.

Исто така интересно:

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

1 коментар
Поновите
Постарите Најпопуларен
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега