Root NationНовиниИТ вестиНаскоро, Google Messages ќе одговара на текстуални пораки за вас

Наскоро, Google Messages ќе одговара на текстуални пораки за вас

-

Google, можеби работи на нова функција која ќе им овозможи на корисниците да креираат поелаборирани одговори на текстуални пораки. Тековната функција „Паметен одговор“ во Google Messages нуди кратки одговори на текстуални пораки. Што можеби не е секогаш доволно за долги пораки. Сепак, неодамнешното откинување на бета APK на Google Messages откри нова функција што може да го промени тоа.

GoogleОваа функција се наоѓа во прозорецот на апликацијата за пораки и се чини дека користи сјајна икона слична на онаа што се користи во Бард, конкурент на компанијата Разговор GPT. Ова сугерира дека Google можеби се обидува да интегрира функција за вештачка интелигенција специјално дизајнирана да генерира одговори. Сепак, важно е да се забележи дека само затоа што функцијата се појавува во кодот, нема гаранција дека Google ќе ја направи јавно достапна.

Кога се користи функцијата, сè што се појавува во прозорецот на апликацијата е „(TODO!)“. Ова укажува дека алатката е сè уште во раните фази на развој. Сепак, веројатно е дека оваа функција ќе се потпира на Bard или технологијата на која се базира за автоматско пополнување на полето со целосната порака.

GoogleИако новата функција е слична на Smart Reply, има неколку клучни разлики. Прво, генерираната порака не се испраќа автоматски. Наместо тоа, корисникот може да го чита и уредува текстот пред да го испрати. Исто така, се чини дека алатката е дизајнирана да генерира пообемни одговори. Со оглед на овие информации, можно е компанијата да се подготвува за оваа нова алатка на крајот да го замени Smart Reply.

Генерално, оваа нова функција може да биде огромно подобрување за корисниците на Messages. Тоа ќе ви овозможи да обезбедите подетални одговори на текстуални пораки без потреба од рачно пишување текст. Сепак, важно е да се запамети дека оваа функција е сè уште во развој. И тоа нема нужно да се појави во јавната верзија на програмата

Прочитајте исто така: 

JereloGizchina

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега