Мото Еџ 30 Нео
realme 10 4G
Root NationНовиниИТ вестиNew Post создаде нова понуда - „парцела на кредит“

New Post создаде нова понуда - „парцела на кредит“

-

Ова е нешто ново! Новата пошта им претстави нова понуда на своите клиенти - отсега секој што ќе нарача производ со плаќање при достава може да го подигне и да го плати трошокот во рок од една година, а продавачот на производот ќе ги добие парите штом клиентот го прегледува пакетот и го потврдува неговиот прием.

Парцела на кредит може да издаде само клиентот на производот и само во експозитурата на Нова Пошта. Заемот се доделува за период од 12 месеци и за стоки од 1000 UAH. Максималниот износ на заемот се пресметува поединечно за секој клиент. Секој може да го дознае својот кредитен лимит во мобилната апликација во Личната сметка или во филијалата Новаја Пошта. Финансиските услуги во филијалата ги обезбедува NovaPay, која е дел од групацијата на компании Нова Пошта.

Нов пост

За користење на кредитот клиентот ќе плаќа провизија од 2% од позајмениот износ месечно и годишна стапка од 0,00001%.

Значи, што ви треба за да ја користите услугата:

  • да бидат државјани на Украина на возраст од 18 до 65 години
  • користете ги услугите на Нова Пошта во последните 6 месеци
  • имаат добра кредитна историја. 

Како да ја користите услугата „Парцела на кредит“."  

  • нарачајте производ со готовина при достава во која било експозитура на Нова Пошта
  • прегледајте ја парцелата со стоката и кажете му на благајникот дека сакате да ја подигнете парцелата на кредит
  • доставете му на операторот оригиналите на пасошот со регистрација и идентификациски код или користете ги документите преку „Дија“
  • штом ќе се помине проверката на идентитетот, на телефонскиот број на примачот ќе се испрати СМС со лозинка за потпишување документи по електронски пат
  • информирајте го благајникот за лозинката преку СМС и подигнете ја парцелата.

Заемот мора да се отплаќа месечно на еднакви рати во текот на годината во која било финансиска институција или филијала на Новаја Пошта. Исто така, заемот може да се отплати предвреме без дополнителни провизии и доплати.

Можете да и помогнете на Украина да се бори против руските напаѓачи. Најдобар начин да го направите ова е да донирате средства за вооружените сили на Украина преку Савелифе или преку официјалната страница Bвезди.

Исто така интересно:

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега