Root NationНовиниИТ вестиНовата технологија NVIDIA им овозможува на компаниите да создадат сопствена вештачка интелигенција

Новата технологија NVIDIA им овозможува на компаниите да создадат сопствена вештачка интелигенција

-

Започна „ерата на вештачката интелигенција“! Кога ChatGPT беше претставен на пошироката јавност минатиот ноември, започна револуција и го промени начинот на кој функционира светот. ВИ користи природен јазик за брзо да одговори на повеќето ваши прашања. Го промени светот! Ако некој мислеше дека новиот чекор за технологијата е да влезе во метапросторот, сега сите знаат дека вештачката интелигенција е следниот менувач на играта. ChatGPT значи револуција во образованието, работата, а исто така и за дигиталните асистенти. Со растот и успехот на OpenAI, гигантите сакаат да зграпчат парче од оваа пита. Повеќето големи технолошки компании ги објавија своите напори за вештачка интелигенција. Така, тие работат на развој и имплементација на ВИ. Google, на пример, го објави своето решение Бард. Сега NVIDIA сака да ја истражува вештачката интелигенција, но на поинаков начин. Компанијата ќе обезбеди алатки за сите производители кои исто така сакаат да изградат свои решенија за вештачка интелигенција.

NVIDIA

Освен технолошките гиганти, гледаме дека вештачката интелигенција навлегува и во други сегменти. Во текот на изминатите неколку дена дознавме за Намерата на GM да ја имплементира технологијата ChatGPT на своите возила. Други компании како Adobe, AT&T, BMW и BYD исто така го сакаат своето парче од оваа пита. NVIDIA е подготвена да обезбеди интелигентни решенија за сите компании заинтересирани за вештачка интелигенција.

Новите облак услуги на AI Foundations ќе им овозможат на компаниите кои немаат доволно време и пари да развијат свои модели од нула. Овие модели вклучуваат NeMo, кој е мотор NVIDIA за конвертирање на текст во слики и конкурентот на DALL-E 2, BioNemo. Ова е вилушка на моделот NeMo фокусиран на откривање лекови и молекули, создаден за заедницата за медицински истражувања. NeMo има и Пикасо, вештачка интелигенција способна да генерира слики, видеа и „3Д апликации“.

NVIDIA

Двете верзии сè уште се во ран пристап, со Пикасо во приватен преглед. Тие работат на ново NVIDIA решение и на крајот ќе бидат достапни преку онлајн портал. Благодарение на оваа технологија, компаниите ќе можат да креираат вештачка интелигенција врз основа на сопствените бази на податоци и конкретно да ја обучуваат. Решението на NVIDIA може да им помогне на другите да изградат вештачка интелигенција со специфични карактеристики за специфични потреби.

NVIDIANVIDIA објави партнерство со Shutterstock. Веб-страницата ќе го користи Пикасо за да креира 3Д објекти од текстуални пораки. Компанијата соработува и со Adobe. Целта е да се вклучат многу од функциите на Пикасо во пакетот апликации на Adobe, како што се Photoshop, Premiere Pro и After Effects.

Прочитајте исто така: 

Jerelogizchina

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега