Root NationНовиниИТ вестиSamsung Galaxy S23 доби огромна надградба на камерата

Samsung Galaxy S23 доби огромна надградба на камерата

-

Samsung го објавува долгоочекуваното ажурирање на камерата за серијата Галакси S23. Според објавата на форумот на заедницата Samsung, компанијата подобрува неколку функции за фотографирање и додава нови функции во апликацијата Галерија.

SamsungПодобрувањата на камерата ќе бидат објавени во второто ажурирање во март. Доаѓа со верзија на фирмверот S91xNKSU1AWC8 која тежи околу 922,88 MB.

Едно од клучните ажурирања се однесува на подобрувањата во брзината и прецизноста на автоматскиот фокус. Сега можете да фотографирате со Galaxy S23 дури и ако фокусот не е поставен. Иако ова го забрзува фотографирањето, може да резултира со малку заматени слики. Samsung наведува дека корисниците можат да ги приспособат поставките на „Помошникот на камерата“ за да снимаат по фокусирањето како и обично.

Подобрувањата се однесуваат и на стабилизацијата на сликата и острината на камерата со ултра широк агол во услови на слаба осветленост. Поправени се и некои грешки и други проблеми при снимање слики.

Подолу е целосната листа на промени во најновото ажурирање на камерата Galaxy S23.

  • Подобрувањето во апликацијата Галерија ви овозможува веднаш да ги избришете фотографиите кои штотуку се направени и се во процес на обработка.
  • Алгоритмот за автоматско фокусирање е променет, па кога ќе го притиснете копчето, камерата фотографира дури и ако рамката е надвор од фокусот или не е целосно поставена. Меѓутоа, ако сакате апликацијата за камерата да фотографира само откако рамката е во фокус, може да го промените однесувањето во апликацијата „Помошник на камерата“ (Camera Assistant > Приоритет на фокус над брзината - вклучено).
  • Кога снимате видео со камерата со ултра широк агол во услови на слаба осветленост користејќи го режимот Супер стабилен, острината се подобрува и треперењето се намалува. Во апликацијата за камерата се појави и порака која објаснува дека режимот Super Steady бара добра амбиентална светлина за подобар квалитет на сликата.
  • Поправена грешка што понекогаш предизвикуваше зелена линија да се појавува лево при користење на задната камера во режим на фотографија.
  • Подобрена видео стабилизација кога резолуцијата е поставена на Full HD 60 fps и автоматски FPS е оневозможена кога се користи камерата во заднина.
  • Поправен е проблемот со лентите кои се појавуваат на небото при средна и слаба осветленост и кога се користи висока резолуција (50 MP или 200 MP).
  • Целокупната острина е подобрена во режимите од 50 MP и 200 MP. Samsung го реши и проблемот со наизменичното заматување, подобрувајќи ги перформансите на OIS.
  • Samsung Поправен е и проблем со квалитетот на сликата кога ноќниот режим е исклучен, а „Помошникот на камерата“ е поставен на Брзина на снимање > висока резолуција > приоритет на брзина.
  • Поправен е и проблем со камерата каде што препознавањето на лицето нема да работи по завршувањето на видео повик со апликација од трета страна.
  • Samsung ја подобри и стабилноста на програмата на камерата кога во кадарот има предмети што се движат.

SamsungСе чини дека во Јужна Кореја во моментов е во тек голема надградба на камерата за серијата Galaxy S23. Сепак, наскоро треба да се појави и во други земји. SamMobile забележува дека може да ги видиме како дел од ажурирањето во април.

Прочитајте исто така: 

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега