Oukitel WP21 Ultra
realme 10 4G
Root NationНовиниИТ вестиTikTok го подобри механизмот за откривање на потенцијално штетна содржина

TikTok го подобри механизмот за откривање на потенцијално штетна содржина

-

Во изминатите неколку месеци, TikTok работи на нови начини за ограничување на возраста на одредени видови содржини како дел од пошироките напори за зајакнување на безбедносните карактеристики за помладите корисници. На почетокот на оваа година социјалната мрежа воведе нов систем за оценување наречен Нивоа на содржина, за да ѝ помогне да идентификува „позрела“ содржина.

Сега, компанијата има уште едно ажурирање за тој напор. Во блог пост, компанијата вели дека лансира нова верзија на својот „граничен сугестивен модел“, кој компанијата го користи за автоматски да открие „сексуално експлицитна, сугестивна или гранична содржина“. Според претставник на TikTok, новиот модел е подобро способен да ја открие таканаречената „гранична содржина“, што значи видеа кои јасно не ги прекршуваат правилата на апликацијата, но можеби не се соодветни за помладите корисници.

Трендови во TikTok

TikTok не е единствената платформа која го филтрира овој тип на содржина од препораките. Instagram исто така долго време се обидува да отстрани од своите препораки содржината што е на граница на дозволеното. Но, содржината со „возрасни“ теми, но која не содржи искрена голотија, е многу потешко да се открие за автоматизираните системи. Тимот на TikTok не објави конкретни податоци за тоа колку е попрецизен новиот систем, но рече дека во изминатите 30 дена компанијата „спречила повеќе од 1 милион сексуално експлицитни видеа да ги гледаат тинејџери“.

Можете да и помогнете на Украина да се бори против руските напаѓачи. Најдобар начин да го направите ова е да донирате средства за вооружените сили на Украина преку Савелифе или преку официјалната страница Bвезди.

Прочитајте исто така:

 

Jereloengadget

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега