Мото Еџ 30 Нео
realme 10 4G
Root NationНовиниИТ вестиПланот на Google за 2023-2025 година за телефоните Pixel се појави на интернет

Планот на Google за 2023-2025 година за телефоните Pixel се појави на интернет

-

Паметни телефони Google Pixels направија огромен чекор напред во последната година. Прво, серијата Пиксели 6 стана комерцијално успешна, нешто што на компанијата очајно и требаше по релативните неуспеси Пиксели 5 и Pixel 4. Серија Пиксели 7 доби уште поголемо признание и го продолжи продажниот успех на својот претходник.

Прашањето е што треба да очекуваме од Google следната година и понатаму? И благодарение на протекувањето, имаме неколку одговори за него – барем што се однесува до серијата Пиксели. Овој патоказ не е конечен, но одредени аспекти од планот веќе се дефинирани од компанијата.

Google Pixel 7

Поставата на Pixel ќе забележи некои мали промени следната година. Двата телефони Pixel со кодно име „lynx“ и „felix“ ќе бидат претставени во април или мај. Под името „рис“ се крие Pixel 7a, а „felix“ е Pixel Fold. Google планира да го цени Pixel 7a околу иста цена како и Пиксел 6a, иако се шпекулира дека новиот модел ќе има неколку надградби во однос на неговиот претходник. Но, главната вест на Google во 2023 година ќе биде лансирањето на првиот Pixel што се преклопува. Неговата цена најверојатно ќе биде 1799 долари, што го прави конкурент во серијата Галакси З. Fold од Samsung.

Подоцна во 2023 година, Google планира да го објави Пиксели 8 и Pixel 8 Pro. Нема да има значителни промени кај овие телефони во однос на нивните претходници. Основниот модел најверојатно ќе има помал облик, додека Pixel 8 Pro ќе го има истиот дисплеј и севкупни димензии како Pixel 7 Pro. Веројатно ќе работат Тензор G3.

Google Pixel Fold

Во 2024 година, ќе има значителни промени во патоказот на Google Pixel. Прво, постои план за Pixel 8a, иако тоа ќе зависи од продажбата на Pixel 7a. Google размислува да се оддалечи од годишните лансирања на телефони од серијата А и да се пресели на двегодишни лансирања, така што серијата А ќе одговара на iPhone SE од Apple.

Во есента 2024 година, компанијата планира да ја лансира серијата Pixel 9, која за прв пат ќе се состои од три уреди. Основниот модел на Google Pixel 9 веројатно ќе го има истиот формат како и Pixel 8. Ќе има Pixel 9 Pro (сега со кодно име „komodo“) со екран од 6,7 инчи. А потоа ќе има и втор Pro модел со кодно име „caiman“ - ќе ги има истите функции, но во куќиште од 6,3 инчи.

Оваа стратегија е слична на лансирањето на iPhone од Apple. Pixel 9 би бил сличен на iPhone 14, додека 6,3-инчниот „кајман“ е тип iPhone 14 Pro, а 6,7-инчниот „комодо“ ќе одговара iPhone 14 Pro Max. И тие треба да работат на процесорот Tensor G4. Исто така, постои план за следниот телефон на преклопување во 2024 година, но тоа ќе зависи од одговорот на потрошувачите на Google Pixel Fold.

Google Pixel 4 XL

Во 2025 година, Google разгледува неколку опции за својот патоказ Pixel, на кои ќе влијае успехот или неуспехот на плановите за 2023 и 2024 година. Прво, Google ја разгледува идејата за телефон на преклопување кој ќе се натпреварува со серијата Galaxy Z Flip. Ако оди по овој пат, лансирањето на главната линија на Pixel во есен 2025 година ќе вклучува преклоплив уред за преклопување, основен модел што не се преклопува (најверојатно ќе биде основниот Pixel 10), а потоа и две повторувања на верзијата Pro во различни големини. Ако Google се откаже од преклопувањето, ќе има четири обични телефони во серијата: основен модел и верзија Pro во две големини.

Може да се каже дека Google води стратегија Apple во производството на паметни телефони и идеи што не се преклопуваат Samsung во производството на смартфони на преклопување, а ќе биде интересно да се види што ќе излезе од тоа.

Можете да и помогнете на Украина да се бори против руските напаѓачи. Најдобар начин да го направите ова е да донирате средства за вооружените сили на Украина преку Савелифе или преку официјалната страница Bвезди.

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега