Root NationНовиниИТ вестиWhatsApp за Windows сега поддржува видеоповикување од 8 лица

WhatsApp за Windows сега поддржува видеоповикување од 8 лица

-

WhatsApp конечно ажуриран за Windows. Апликацијата има целосно нов дизајн кој комбинира елементи на мобилни апликации со елементи на Fluent дизајн карактеристични за Windows. Но, има и повеќе практични подобрувања - апликацијата се вчитува побрзо, па ако сметавте дека претходната верзија е малку бавна, ажурирањето може да помогне.

WhatsApp Новата апликација ги подобрува и гласовните пораки и видеоповиците. Поточно, поддржува гласовни повици со 32 претплатници во исто време, додека во видео разговорите можете да комуницирате со 8 корисници истовремено. Компанијата, исто така, вели дека овие ограничувања ќе се зголемуваат со текот на времето за да примат уште повеќе луѓе.

WhatsApp хаосenger
WhatsApp хаосenger
Развивач: WhatsApp ДОО
цена: слободен
Неред на WhatsAppenger
Неред на WhatsAppenger
Развивач: WhatsApp Inc.
цена: слободен

WhatsApp

Покрај новата апликација за Windows, компанијата неодамна претстави и бета верзија за macOS. Корисници на таблети на база Андроид може да ја пробате и ажурираната верзија на програмата, која моментално е во бета тестирање.

Прочитајте исто така:

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега