Root NationНовиниИТ вестиWhatsApp ќе копира една од најдобрите функции Telegram

WhatsApp ќе копира една од најдобрите функции Telegram

-

WhatsApp објави ново ажурирање преку TestFlight бета со што ја донесе верзијата на 23.6.0.73, при што поставките на WhatsApp ја прикажуваат верзијата како 2.23.6.73 и верзијата на TestFlight како 23.6.0. Ажурирањето вклучува нова функција која е во развој и може да се види преку деловната верзија на апликацијата. Се чини дека компанијата моментално работи на можноста за снимање и испраќање кратки видеа до 60 секунди, кои ќе бидат достапни во следното ажурирање на апликацијата.

WhatsApp Со оваа нова функција, корисниците на апликациите ќе можат да снимаат и испраќаат кратки видеа до 60 секунди до нивните контакти со притискање на копчето за камерата. Ова е нов начин на комуникација со пријателите во WhatsApp. Ќе работи како гласовни пораки, но со дополнителна придобивка да може да снима и споделува видео содржини. Видео пораките можат да помогнат да се пренесат емоции и изразување подобро од само говорна порака или текст. И во некои ситуации, тие можат да бидат посоодветни од гласовните белешки. На пример, кога се обидувате да покажете некому како да користи нов производ или да покажете нешто.

WhatsApp хаосenger
WhatsApp хаосenger
Развивач: WhatsApp ДОО
цена: слободен
Неред на WhatsAppenger
Неред на WhatsAppenger
Развивач: WhatsApp Inc.
цена: слободен

Видео пораките во апликацијата ќе бидат шифрирани од крај до крај. Ова значи дека никој, дури ни WhatsApp, мета и кој било прокси провајдер нема да може да ги гледа вашите разговори. Исто така, нема да можете да зачувувате или препраќате видео пораки до други разговори за дополнителна приватност. Но, ќе можете да правите слики од екранот.

WhatsApp

Можноста за испраќање видео пораки во апликацијата iOS моментално е во развој. Корисниците можат да го очекуваат неговото појавување во едно од идните ажурирања. Во меѓувреме, корисниците можат да очекуваат нов и возбудлив начин за комуникација со своите пријатели на платформата.

Прочитајте исто така: 

Jerelogizchina

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Претплатете се за ажурирања

Популарно сега