Железо

Преглед на видео картичката ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB

Па, денес имам свежа видео картичка за проверка - ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB. Минатото лето кажав ...

Преглед на случајот 2E Gaming Fantom GK701B

Денеска ќе се запознаеме со нов за мене, но можеби не нов за вас, формат на куќишта за компјутери. 2E Gaming Fantom GK701B е претставник...

Видео преглед на видео картичката Gigabyte Radeon RX 7800 XT Gaming OC

Денес ја разгледуваме видео картичката Gigabyte Radeon RX 7800 XT GAMING OC. Видео картичките од серијата Radeon RX 7000 се првите графички процесори за игри во светот...

Преглед на ладилникот на процесорот be quiet! Dark Rock Елита

Да, ова ќе биде уште една статија за кулер кој е многу пати помоќен од процесорот што го имам на мојот компјутер. Ако поточно - тоа be quiet!...

Видео преглед на системи за течно ладење EKWB EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB и AIO CR240

Денеска разгледуваме два системи за течно ладење – EKWB EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB и EKWB EK-Nucleus AIO CR240. Ова е сеопфатно решение за течни...

Видео преглед на системите за течно ладење Jonsbo TG-360 и TG-240

Денеска разгледуваме два системи за течно ладење - Jonsbo TG-360 и Jonsbo TG-240. Овие системи за ладење на вода се дизајнирани за ефикасно отстранување на топлината од компонентите...

Видео преглед на Jonsbo PISA A5 и PISA A4 процесори ладилници

Процесорски ладилници Jonsbo PISA A5 и Jonsbo PISA A4 денеска се предмет на преглед. Ова е систем на кула за ладење дизајниран за компјутерски процесори Intel и AMD, опремен со...

Преглед на ладилникот на процесорот APNX AP1-V ARGB: Елегантен и ефикасен

Овој свет одамна нема видено убави ладилници за процесори. Не се расправајте, како инженер ми се допаѓаат и технолошките форми на бакарни вртења на радијаторите. Но, за уметник, адвокат ...

Видео преглед на случајот со играта be quiet! Основа на сенка 800 DX Бела

Денес, зградата на играта е под ревизија be quiet! Основа на сенки 800 DX. Ова е случај со големи можности за ефективно ладење на најмоќните и најпродуктивните склопови. Тој ...

Преглед на Goodram PX700 2TB SSD

Со овој материјал, овој преглед, сакам да организирам мала информативна детоксикација за себе. Бидејќи моите најнови материјали на темата, за PCIe 3, AM4 и жртвуваните SSD,...

Зошто НЕ препорачувам оверклокување на DDR4. Но, јас препорачувам нешто друго (на пример, Гудрам)

Овој материјал е делумен одговор на многу коментари за нашите YouTube-канали. Главно, ова се коментари под видеата за Goodram RAM меморијата. И бројот на коментари до нас...

COUGAR GX 1050 PSU Преглед

Откако решивме да составиме модерен и моќен компјутер за игри, многумина од нас незаслужено го занемаруваат напојувањето. Ова е фундаментално погрешно, бидејќи висококвалитетната BZ е ...

Преглед на ладилникот на процесорот be quiet! Dark Rock Pro 5

Веројатно да почнеме со што be quiet! Dark Rock Pro 5 не е првиот ладилник од новата генерација. Не е најпрестижната, не е нај...

Преглед на матичната плоча ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI

Концептот на матична плоча е стар колку и светот. Повеќе од 20 години не сме виделе никакви промени и никакви глобални иновации. Секако, напредок, нови брзи...

Колку долго ќе живее платформата AM4? Користење на IRDM Pro DDR4 како пример

Ќе почнам со еден интересен факт. AMD најверојатно ќе ги објави процесорите Ryzen 5 5500X3D и Ryzen 7 5700X3D. Да, на платформата AM4. Која веќе оди...

Преглед на куќиштето на компјутерот be quiet! Основа на сенки 800 DX

Компјутерско куќиште со средна кула be quiet! Shadow Base 800 DX е важен за производствената компанија бидејќи не е првиот, а не последниот чекор во развојот на RGB компонентите...

Преглед на водено ладење ASUS TUF GAMING LC II 360 ARGB

Компанијата ASUS произведува одлични системи за течно ладење. Затоа, пример се ROG RYUO III 360 ARGB и ROG RYUJIN III 360 ARGB, со кои јас ...

Преглед на компјутерско куќиште Cougar MX330-G Pro

Всушност, самиот компјутерски случај Cougar MX330-G Pro не е многу легендарен. Изгледа како обична средна кула, која се пробива на работ на мала...

Преглед be quiet! Straight Power 12 1200W: Одличен BJ, страшен тренд

Ќе бидам искрен - од be quiet! Straight Power 12 1200W Добив се што очекував. Ова сега е моето главно напојување за тест клупата. И...

Што се „жртвени“ SSD-дискови и зошто вредат? На примерот на Goodram PX600 1 TB

Никаде го немам сретнато терминот „жртвен SSD“ и тоа генерално не е изненадувачки. Општо земено, погоните во цврста состојба многу тешко се принудуваат да престанат да работат едноставно поради ...