Root NationСофтвер

Софтвер

Преглед на каналите на WhatsApp: Сè за новата функција

Сега можете да креирате канали на WhatsApp. Украинците ќе бидат меѓу првите што ќе го направат тоа. Сè за новата функција WhatsApp Channels. Вчера ја добивме следната информација од...

Како правилно да ја користите услугата Google Pay

Ако сте заинтересирани да пресметувате со паметен телефон на оперативниот систем Android, обрнете внимание на услугата Google Pay. Ви овозможува да плаќате на физички продажни места со мобилен телефон...

Уредување видео за почетници: чекор-по-чекор водич за создавање професионални видеа

Уредувањето на видео може да биде и интересно хоби и добро платена работа. Сега побарувачката за директори за видео монтажа е зголемена, бидејќи руската содржина конечно го загуби својот ...

Преглед на ExpertPC PC конфигуратор

Од античко време, човек кој сака компјутер има два начина. Или сами составете го компјутерот откако ќе погледнете неколку стримови на Linus Tech...

WriteMage Review: кориснички клиент ChatGPT за macOS

Знаете од што се уморни сите? ОД ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА. Па, тоа не е точно - луѓето сè уште лудуваат по тоа. И јасно е: тоа е ...

Како да додавате слики во PDF

Долги години, датотеките со пренослив формат на документи (PDF) се користат за да се олесни преносот на информации преку Интернет. PDF-датотеките се користат секој ден, од договори и договори до соопштенија за печатот....

Преглед DOC.ua е удобна онлајн услуга за нарачка на лекови

Има ситуации кога итно ви е потребен медицински лек, а нема време за долга потрага по него. Или воопшто немаш излез...

Најчесто поставувани прашања за вештачка интелигенција: Како да поврзете телефон со компјутер со Windows 11?

Ја продолжуваме нашата колона „ЧПП од вештачка интелигенција“. Следното прашање што и го поставивме на вештачката интелигенција беше како да го поврзете вашиот телефон со компјутер со Windows 11. Како да ...

FAQ: Како да се прикажат скриените папки и да се сокријат во Windows 11?

Следното прашање што и го поставивме на вештачката интелигенција на пребарувачот Bing како дел од нашата секција за FAQ за вештачка интелигенција е како да ги прикажеме скриените папки и повторно да ги скриеме...

FAQ: Како да ја смените осветленоста на екранот во Windows 11?

Ја продолжуваме нашата колона „ЧПП од вештачка интелигенција“ и овој пат научивме како да ја смениме осветленоста на дисплејот во Windows 11. Откако ги прочитавме советите на пребарувачот Bing AI, проверивме ...

ChatGPT: Едноставни упатства за употреба

Што е ChatGPT од Open AI? Како да се регистрирате и да пристапите до популарниот разговор? За сето ова ќе ви кажеме денес. Chat GPT - chatbot...

Најчесто поставувани прашања за вештачка интелигенција: Како да направите и уредите слика од екранот на Windows 11?

Продолжувајќи со корисната „експлоатација“ на вештачката интелигенција, денес ќе зборуваме за тоа како да направите и уредувате скриншот на Windows 11. Како и досега, ги послушавме советите на AI...

FAQ: Како да се оневозможи или отстрани OneDrive во Windows 11?

Ја продолжуваме нашата нова рубрика „ЧПП од вештачка интелигенција“. Денес ќе зборуваме за тоа како привремено да го оневозможите или целосно да го отстраните OneDrive во Windows 11. Зедовме совети...

ЧПП за вештачка интелигенција: Како да ја дознаете лозинката за Wi-Fi на Windows 11

Возбудата околу вештачката интелигенција во последно време добива невидени размери, а нашата редакција, се разбира, не можеше да остане настрана. Затоа решивме да започнеме нов дел...

Преглед Android- Апликација RX Index: Именик на еквивалентност на лекови

Најдобрата препорака што можам да му ја дадам на херојот од денешната ревија е засекогаш врежана во моето сеќавање. Кога барав пациент за време на гранатирањето на Киев...

Што знае Google за нас? Како да го проверите и да го исклучите следењето

Веќе подолго време се шушка дека Google знае многу за нас и постојано ги следи нашите постапки. Денес ќе ви кажеме како да го спречите ова. Од гледна точка на ...

VoWiFi и VoLTE: што се тие и како да ги овозможите

Што се VoWiFi и VoLTE? Како да овозможите гласовни повици преку Wi-Fi и LTE на паметен телефон? Кои уреди ја поддржуваат оваа функција? За сето ова во...

Како да избегнете хакирање на сметката Facebook?

Вашата сметка на Facebook скрши? Денес ќе ви кажеме како да го избегнете ова и што да направите ако некој ја хакира вашата сметка на оваа социјална мрежа. Според студијата,...

Преглед на FamiGuard Pro за Android: Како да ја следите локацијата на детето без негово знаење

Сосема е природно родителите да сакаат да го чуваат своето дете безбедно каде и да се. Сепак, децата, особено тинејџерите, не сакаат да бидат контролирани. Пред ...

PC Manager: Преглед на новата алатка Microsoft

PC Manager е нова алатка Microsoft. Која е употребата на оваа алатка и дали ќе помогне да се забрза Windows 11? Секој што ги користи платформите Microsoft, Apple или...