Мото Еџ 30 Нео
realme 10 4G
СофтверИнструкцииКако да додадете ефекти на повиците FaceTime на iPhone: емотикони, филтри, натписи

Како да додадете ефекти на повиците FaceTime на iPhone: емотикони, филтри, натписи

-

FaceTime не е само програма која им помага на луѓето од целиот свет да останат во контакт едни со други, туку и можност да се „трансформираат“ во вашиот омилен лик или Memoji за време на разговорот. Ако имате компатибилни iPhone (7 и погоре), FaceTime ќе ви овозможи да користите различни филтри, слики, форми и налепници. Сликата од екранот е исто така корисна карактеристика - за прикажување на специјалните ефекти што ги додавате за време на разговорот.

FaceTime емотикони

Омилени ликови од Memoji

Со Face ID во Messages на iPhone, корисниците можат да креираат свои Memoji знаци и потоа да станат нив за време на разговор. Создадениот лик ги копира изразите на лицето и ги имитира вашите движења. Задоволство е да се гледа што се случува! Како да се создаде таков лик?

 1. За време на повик FaceTime, притиснете го сивото копче со ѕвезда (ефекти). Ако не го гледате ова копче, допрете го екранот.
 2. Допрете го копчето за лице во визирот, а потоа изберете Memoji. Вашиот партнер ќе ги види Memoji што сте ги направиле и ќе го слушне вашиот глас.

FaceTime

Исто така интересно: Инструкции: Како да префрлите фотографии од Mac на iPhone

Променете ја сликата во FaceTime користејќи филтри

  1. За време на повик FaceTime, допрете ја сликата, а потоа допрете го копчето со ѕвезда.
  2. Допрете ги иконите со три вкрстени кругови (црвена, сина, зелена) за да ги отворите филтрите што ги сакате.
  3. Можете да го изберете стилот на вашата „слика“ од достапните опции.

FaceTime емотикони

FaceTime емотикони

Додавајте текст за време на разговорите со FaceTime

 1. За време на повик, допрете го екранот и потоа допрете го копчето со ѕвезда.
 2. Изберете го копчето со буквите Aa и потоа натписот. Повлечете нагоре од врвот на полето за текст за да видите повеќе опции за горенаведениот текст.
 3. Откако ќе го изберете натписот, внесете го текстот, а потоа допрете каде било на екранот - готови сте.
 4. Повлечете го натписот до саканото место. За да го отстраните натписот, допрете го копчето со крст.

FaceTime емотикони

Исто така интересно: Како да уредувате видеа на iPhone и iPad

Додавање налепници за време на разговорите со FaceTime

 1. За време на повик, допрете ја сликата, а потоа допрете ја иконата со ѕвезда. Потоа направете нешто од следново:
 • Допрете ја иконата што прикажува лице со срцеви очи за да додадете налепница Memoji
 • Допрете го копчето за срце и ѕвезда за да додадете емотикони
 • Притиснете го копчето со буквите Aa, повлечете нагоре и допрете ги иконите за смешковци
 1. Кликнете на налепница за да ја додадете во разговорот.
 2. Повлечете лево или нагоре за да видите повеќе опции.
 3. Повлечете ја налепницата до саканата локација. За да отстраните налепница, допрете го копчето за вкрстување.

Додавање форми/слики

 1. За време на повик, допрете ја сликата, а потоа допрете ја иконата со ѕвезда.
 2. Кликнете на црвеното копче за чкртаница, а потоа на геометриската форма што сакате да ја додадете во разговорот. За да видите повеќе опции, повлечете нагоре од горниот дел на прозорецот со облик.
 3. Повлечете ја формата во разговорот. За да избришете форма, допрете ја и потоа допрете го копчето за вкрстување.

FaceTime

FaceTime комбинира сè - и квалитет на сликата (со добар сигнал за Wi-Fi) и дополнителни ефекти што може да се додадат за време на повикот. Дали активно ја користите оваа алатка или претпочитате други гласници за видео разговори? Споделете во коментари!

Исто така интересно:

Ако сакате да и помогнете на Украина во борбата против руските окупатори, најдобар начин да го направите тоа е да донирате за вооружените сили на Украина преку Савелифе или преку официјалната страница Bвезди.

Други статии

Пријавете се
Известете за
гостин

0 коментари
Вградени критики
Прикажи ги сите коментари

Популарно сега