Root-Nation.com - страница за гаџети и технологии, која започна со работа на 1 август 2012 година. Секогаш си поставувавме задача да обединиме обичен гик и новинар од телеком. На почетокот се фокусиравме на широката социјална компонента. Всушност, рано Root Nation беше колективен блог каде основачите и читателите ги објавуваа своите авторски содржини.

Повеќето од нашите автори живеат во Украина. Но, имаме претставници и уредници во Полска, Канада и Шпанија. Во моментов, нашите написи се објавени на 5 јазици - на англиски, на шпански, украински, полски, на руски.

Имплементираниот систем на машинско преведување ќе овозможи читање Root Nation на следните јазици: албански, арапски, ерменски, азербејџанскибелоруски, босански, бугарски, кинески (традиционален), кинески (поедноставен), хрватски, чешки, дански, холандски, естонски, фински, филипински, француски, германски, грузиски, грчкиот, хебрејски, хинди, унгарски, италијански, ирски, исландски, индонезиски, јапонски, Казахстански, корејски, Киргистан, латвиски, Литвански, македонски, монголски, норвешки, португалски, романски, српски, словачки, словенечки, шведски, тајландски, турски, Узбекистански, виетнамски.

За денес Root Nation – прилично голем проект со десетици публикации секој ден. Ресурсот претрпе неколку модификации и промени во дизајнот за време на неговото постоење. Тековната верзија на страницата е 3.3.

Нашите сметки на социјалните мрежи

RN_Material_500x500

ТЕКОВЕН СОСТАВ НА ЕДИТОРИЈАЛОТ НА САЈТОТ

Главен и одговорен уредник

193 МЕСТА295 КОМЕНТАРИ

Уредник и извршен директор

586 МЕСТА375 КОМЕНТАРИ

Уредник на секцијата за компјутер

3363 МЕСТА37 КОМЕНТАРИ

Уредник на делот за видео игри

2238 МЕСТА56 КОМЕНТАРИ

Уредници

52 МЕСТА44 КОМЕНТАРИ
0 МЕСТА0 КОМЕНТАРИ

Уредници на рубриката за вести

5521 МЕСТА126 КОМЕНТАРИ
391 МЕСТА0 КОМЕНТАРИ
911 МЕСТА18 КОМЕНТАРИ

Авторите

987 МЕСТА50 КОМЕНТАРИ
688 МЕСТА11 КОМЕНТАРИ
672 МЕСТА17 КОМЕНТАРИ
608 МЕСТА1 КОМЕНТАРИ
278 МЕСТА2 КОМЕНТАРИ
200 МЕСТА0 КОМЕНТАРИ
39 МЕСТА5 КОМЕНТАРИ
39 МЕСТА1 КОМЕНТАРИ