Финансиска помош за авторите и страницата Root Nation

Доколку сакате да донирате средства за помош на нашата страница, ве молиме користете ги системите за плаќање и деталите дадени на оваа страница. Однапред ви благодариме за помошта!

Користете PayPal

Можете да го изберете износот и зачестеноста на донации за Root Nation на посебна страница PayPal платен систем. Можете исто така едноставно да испратите донација на [заштитена по е-пошта] преку апликацијата PayPal.

Финансиска помош за локацијата

Други опции

Можете исто така да ги користите опциите подолу за да и помогнете на нашата страница.

 • Претплатете се преку Patreon
 • Payoneer платен систем (USD, EUR, GBP): [заштитена по е-пошта]
 • PRIVATBANK картичка (Visa): 4149439318647900
 • MONOBANK картичка (Mastercard): 5375414102855268

Bitcoin

 • BTC (минимум 0.00000001 BTC): 1Devkjm4sVEPSgEfuZtr3fa26VeyrjDYqT

Финансиска помош за локацијата

Ethereum

 • ЕТХ (ERC20): 0x511eea5861eed913408620e8fd285c8278182816

Финансиска помош за локацијата

USDT

 • USDT (TRC20): TTrswJ7KyU1p5tTqcjxWSAi8BTerYNSdho

Финансиска помош за локацијата

Банкарски трансфер во Украина (UAH)

 • Примател: ФОП Сурков Владислав Евгенијович
 • Цел на плаќање: објавување на веб-страницата
 • Шифра на примач: 2684205090
 • Сметка во IBAN формат: UA603052990000026006010104089
 • Име на банката: АД ЦБ „ПРИВАТБАНК“

Банкарски трансфер од странство SWIFT (USD, EUR)

 • ИБАН НА СМЕТКА НА УСД: UA503052990000026008030109578
 • IBAN на сметката во ЕУР: UA973052990000026003000112040
 • Цел на плаќање: за објавување на веб-страницата
 • Име на имател на сметка: ФОП Сурков В.Е
 • TIN (Идентификациски број на даночниот обврзник): 2684205090
 • SWIFT КОД: PBANUA2X
 • Банка: АД ЦБ „ПРИВАТБАНК“
 • Адреса на банка: 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, УКРАИНА

Банкарски трансфер од странство СЕПА (ЕУР)

 • IBAN на сметката во ЕУР: GB92CLJU00997180174005
 • Цел на плаќање: приватен добротворен трансфер
 • Име на сопственикот на сметката: VLADYSLAV SURKOV
 • TIN (Идентификациски број на даночниот обврзник): 2684205090
 • BIC КОД: CLJUGB21
 • Банка: Clear Junction Limited
 • Адреса на банката: 15 Kingsway, London WC2B 6UN