Root NationNyheterIT-nyheterUkrainere ble verdensmestere i rakettmodellering

Ukrainere ble verdensmestere i rakettmodellering

-

29. august ble World Model Rocket Sports Championship avsluttet i Lviv. Det ukrainske laget vant 12 medaljer og overgikk land som USA og Kina i den totale medaljetellingen.

Rakettmodellering

Rakettmodellkonkurranser er vellykkede

I konkurransen av voksne lag mottok ukrainere tittelen absolutt verdensmester. Det bulgarske laget var på andreplass, USA-laget ble tredje. I lagarrangementet vant det ukrainske landslaget 3 gull og 1 sølvmedalje. I den individuelle konkurransen vant tre ukrainske utøvere sølv, to - bronse. Utøverne våre vant priser i fem forskjellige raketterklasser.

Juniorlandslaget i Ukraina presterte utmerket i S9A-klassen (i løpet av flyturen med en rotor). I den tjente hun 1 gullmedalje i lagarrangementet, samt 1 gull og 1 bronsemedalje i det individuelle arrangementet. Dette ga henne fjerdeplassen i den absolutte stillingen, og de beste juniorlandslagene var lagene til Slovakia, Polen og Kina.

Ukrainerne hadde også suksess i den ekstra S2/P-konkurranseklassen – simulering av flygningen til en rakett med en skjør last om bord, som må forbli intakt. Her tok juniorlandslaget den første sammenlagte lagplassen og førsteplassen i den individuelle konkurransen. Voksenlaget vant den andre sammenlagte lagplassen og en bronsemedalje i det individuelle arrangementet. S2/P-klassen ble introdusert i konkurranseprogrammet etter forslag fra den amerikanske delegasjonen. Ukrainske idrettsutøvere deltok i det for første gang. Vinnerne trakk et spesielt premiefond på 4000 euro seg imellom.

«Våre utøvere, som nåværende europamestere, presterte bra. Voksenlandslaget viste et stabilt resultat, juniorene hadde det vanskeligere. Men også denne gangen, i den samlede stillingen, klarte laget å gå inn i topp tre, og omgå til og med slike giganter som USA og Kina," sa Boris Olifirov, kommentator for World Model Rocket Sports Championship, en flerfoldig prisvinner av ukrainske og verdensmesterskap.

I tillegg til de offisielle konkurransene, fant Copters Race, en utstilling av roboter og annen teknologisk utvikling av Noosphere Engineering School sted innenfor rammen av Championship. Tilskuere deltok på mesterklasser om bygging og oppskyting av raketter, maling av pepperkaker og annen underholdning for hele familien. En fullverdig videosending fungerte for Internett-seere, og resultatene av konkurransen var tilgjengelig nesten umiddelbart i det spesielle nettbaserte Cup Navigator-systemet utviklet i Ukraina.

Modellrakett er design og oppskyting av rommodeller. Det begynte offisielt i 1962, da International Aviation Federation (FAI) anerkjente rakettmodellering som en teknisk sport. Det første verdensmesterskapet ble arrangert i 1972 i Jugoslavia.

«Akkurat som fjorårets EM, fikk vi de mest positive tilbakemeldingene om organiseringen av konkurransen fra FAI-representanter og idrettsutøvere fra forskjellige land. Vi er glade for at det var mulig å tiltrekke så mange tilskuere til arrangementet, spesielt barn. Vi tror at sportsskuespillet og seirene til våre idrettsutøvere vil vekke deres interesse for tekniske spesialiteter og vil ha en positiv innvirkning på utviklingen av den nye ingeniørgenerasjonen i landet vårt," kommenterte Mykhailo Ryabokon, direktør for World Model Rocket Sports. Mesterskaps- og innovasjonsdirektør i Noosphere.

Ukraina fikk rett til å være vertskap for verdensmesterskapet for rommodeller fra FAI i 2014. Det fant sted fra 23. til 30. august 2016 i landsbyen Velikiy Doroshiv nær Lviv og samlet rundt 300 idrettsutøvere fra 19 land, samt flere tusen tilskuere.