StattiAnalizaÇfarë do të thotë "Refurbished" dhe a duhet të blini pajisje elektronike me këtë shenjë?

Çfarë do të thotë "Refurbished" dhe a duhet të blini pajisje elektronike me këtë shenjë?

-

Pajisjet elektronike po bëhen gjithnjë e më të shtrenjta, por ka mënyra për t'i marrë ato me një çmim më tërheqës. Një prej tyre është blerja e pajisjeve me shënimin “Refurbished”.

Kohët e fundit, si rezultat i inflacionit dhe kursit të paqëndrueshëm të këmbimit të hryvnia, situata në tregun e elektronikës së konsumit është përkeqësuar. Ka situata absurde, për shembull, kur iPhone 13 u bë më i shtrenjtë një vit pas premierës, dhe jo më i lirë, siç ishte deri tani. E njëjta gjë vlen edhe për tabletët dhe kompjuterët Apple, dhe kompanitë e tjera gjithashtu nuk po nxitojnë të ulin çmimet e pajisjeve të tyre. Nuk është për t'u habitur që në kushte të tilla, konsumatorët fillojnë të kërkojnë mënyra për të blerë atë që duan më lirë, për të kursyer para.

Refurbished

Një mënyrë për të blerë pajisje elektronike me një çmim më të ulët se çmimi i katalogut është gjuetia e volitshëm. Fatkeqësisht, shpesh ndodh që modeli që i intereson konsumatorit të mos shitet me çmime promocionale. Më shpesh, promovimet i referohen një produkti që nuk është në kërkesë. Disa përdorues guxojnë të blejnë pajisje të përdorura. Por këtu ka shumë gracka. Duhet të kuptohet se pajisjet e përdorura janë gjithmonë një llotari. Asnjëherë nuk mund të jeni i sigurt se nuk do të shkaktojë probleme pas një kohe.

Megjithatë, ka një mënyrë tjetër: blini pajisje të shënuara si të rinovuara. Jam i sigurt që shumë prej jush e kanë parë në produkt mbishkrimin "Refurbished", apo edhe më shpesh "Si i ri". Le të kuptojmë se çfarë do të thotë ky term dhe nëse ia vlen të blini mallra me një shenjë të tillë.

Lexoni gjithashtu:

Çfarë do të thotë shenja "Refurbished"?

Vlen të përmendet se Refurbished si një kategori e pajisjeve të konsumit u shfaq në tregun ukrainas mjaft kohët e fundit, domethënë sapo po fillon udhëtimin e saj. Megjithëse në Evropë dhe SHBA, pajisjet ref kanë qenë të pranishme në raftet e dyqaneve për një kohë të gjatë, dhe blerësit e kuptojnë në mënyrë të përkryer se çfarë është, dhe kur ia vlen ta blejnë atë dhe kur jo.

Refurbished

Refurbished fjalë për fjalë do të thotë "i restauruar" ose "i përditësuar". Kjo është një teknikë që ka kaluar nëpër kanalet e shpërndarjes së prodhuesit më shumë se një herë. Kjo do të thotë, produkti u kthye nga shitësi te prodhuesi dhe më pas doli përsëri në shitje. Ka shumë arsye pse pajisjet bëjnë një rrugë të tillë. Ato kryesore janë:

  • Asnjë parti.
  • Pajisjet janë të përdorura, i janë kthyer prodhuesit për arsye të ndryshme. Këto mund të jenë gjithashtu programe për shkëmbimin e pajisjeve të vjetra me të reja (si në Apple), dhe kthimin e produktit nga blerësi për shkak të "nuk i pëlqeu, nuk përshtatej", si dhe kthimi për shkak të një defekti në fabrikë që shërbimi nuk mundi ta eliminonte.
  • Produkti është i paplotë. Kjo i kthehet prodhuesit për rimbushje.
  • Një produkt që ndodhet në magazina për një kohë të gjatë dhe kërkon ri-inspektim.
  • Një produkt i dëmtuar gjatë transportit.
  • Pajisja, e cila u përdor si një demonstrim, dhe për shkak të kësaj, humbi cilësitë e saj tregtare.

Lexoni gjithashtu:

Çfarë do të thotë "Refurbished" në kontekstin e elektronikës së konsumit?

Pajisje të tilla si smartphone, tabletakompjuterët e shënuar "i rinovuar" është pajisje e rinovuar. Kjo do të thotë që pajisjet tashmë janë përdorur, pastruar, përditësuar dhe, nëse është e nevojshme, riparuar nga shitësi përpara se të rikthehen në shitje. Këto mund të jenë gjithashtu produkte nga vitrina, ose ato që janë kthyer nga blerësit për ndonjë arsye.

Kur produkti kthehet në fabrikën e prodhuesit, ky i fundit e rikthen pajisjen në gjendje të re, e riteston dhe e kthen në shitje. Vetëm me shenjën e rinovuar ("fabrika e rinovuar", "rifabrikuar", "përtërija e programit" e kështu me radhë).

Në fakt, një teknikë e tillë nuk është e ndryshme nga ajo e re. Përveçse, mund të ketë shenja të veçanta që një shembull specifik është restauruar (dizajni i paketimit, mbishkrimi në specifikim, shenjat në dërrasa, etj.).

Refurbished

Pajisjet e tilla mund të kenë shenja të dukshme përdorimi, por tregtarët e pajisjeve të rinovuara kontrollojnë gjendjen e tyre teknike dhe, nëse është e nevojshme, zëvendësojnë komponentët e konsumuar me të rinj. Ata sigurojnë që pajisjet të mos kenë defekte teknike. Zakonisht, pajisje të tilla vijnë me një garanci që mund të jetë identike me modelet e reja direkt nga fabrika.

Pajisjet e tilla të rinovuara mund të ofrohen si nga tregtarët, shpërndarësit dhe partnerët zyrtarë të prodhuesve të pavarur, ashtu edhe nga vetë prodhuesit. Për shembull, në disa vende iPad dhe Mac të rinovuar janë në dispozicion për klientët dhe mund të blihen direkt nga kompania Apple. Këto artikuj mund të blihen për më pak se çmimi i tyre i zakonshëm me pakicë.

Lexoni gjithashtu:

Pajisjet e rinovuara nuk janë përdorur

Duhet të kuptohet se pajisjet e rinovuara nuk përdoren. Është akoma më afër të resë, madje pothuajse si e re: është e vulosur në ambalazhin e fabrikës, e mbyllur, nuk ka mbetur asnjë gjurmë përdorimi (si e përdorur). Megjithatë, vetëm shumë rrallë mund të jenë të pranishme defekte të vogla (për shembull, pikselë të thyer brenda intervalit normal).

Pajisjet e rinovuara mbulohen plotësisht nga garancia zyrtare e prodhuesit. Dhe më shpesh kjo garanci mund të zgjatet.

Refurbished

Dhe gjëja kryesore - në fakt, pse blerësit i kushtojnë vëmendje pajisjeve ref - çmimi. Është më e ulët se sa për një produkt të ri. Por nuk duhet të prisni që kostoja të ulet disa herë. Nëse shihni se çmimi i një pajisjeje të rinovuar është 2 herë më i ulët se një i ri, ka shumë të ngjarë të jetë një kopje e përdorur. Jini të vëmendshëm!

Lexoni gjithashtu:

A duhet të blej pajisje elektronike të rinovuara?

Pra, duhet të blini të rinovuar apo jo? Po, me kusht që të zgjedhim pajisje nga një shitës i verifikuar me një reputacion të mirë. Avantazhi më i madh i pajisjeve të rinovuara është një çmim më i ulët se në rastin e pajisjeve të reja nga dyqani, por me një rrezik më të ulët problemesh sesa në rastin e blerjes së pajisjeve të përdorura nga tregu sekondar.

Megjithatë, kur blini pajisje të rinovuara, ndonjëherë duhet të pranoni që ato mund të mos kenë paketimin origjinal. Gjithashtu vlen të lexohet me kujdes përshkrimi i ofertës dhe të merret parasysh se së bashku me pajisjen mund të mos marrim të gjithë aksesorët me të cilët shiten pajisjet e reja.

Refurbished

Pavarësisht nëse është një iPhone i rinovuar ose një kartë video loje, para së gjithash, duhet të kuptoni që po blini pajisje të reja që kanë kaluar sërish një pjesë të ciklit të prodhimit (rimontim, kontroll teknik, testim, paketim). Kështu, ai përputhet plotësisht me certifikimin dhe prodhuesi i jep një garanci zyrtare. Edhe pse një defekt nuk përjashtohet në rinovuar. Por probabiliteti i tij nuk është më i lartë se në produktet e reja. Pra, nëse çmimi i një produkti të tillë ju duket më tërheqës, pse të mos e blini atë? Gjëja kryesore është që shitësi me të vërtetë paralajmëron se kjo është një teknikë ref. Dhe gjithashtu kini kujdes nga produktet e rinovuara me një çmim të ulët të paarsyeshëm. Mos harroni se djathi falas mund të gjendet vetëm në kurthin e miut.

Sidoqoftë, telefonat inteligjentë, tabletët, laptopët dhe pajisjet e tjera të shënuara si të rinovuara mund të jenë një zgjedhje më e mirë për shumë njerëz sesa pajisjet e reja. Një avantazh shtesë i pajisjeve të rinovuara është se është gjithashtu një kontribut për ekologjinë e planetit tonë.

Lexoni gjithashtu:

Yuri Svitlyk
Yuri Svitlyk
Djali i maleve Karpate, një gjeni matematikor i panjohur, një "avokat i Microsoft", një altruist praktik, një i majtë

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

2 Comments
Më të rejat
Më të vjetrit Më popullorja
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
shndritshëm_nerd
shndritshëm_nerd
2 muaj më parë

Unë kurrë nuk kam blerë një të tillë, por vazhdimisht i shikoj këto pajisje, kështu që nuk kam vendosur ende :)

Ndryshuar për herë të fundit 2 muaj më parë nga shiny_nerd
Root Nation
Root Nation
2 muaj më parë
Përgjigju  shndritshëm_nerd

Shpresojmë se artikulli ynë do t'ju ndihmojë!

Popullore tani