StattiinternetSi ndikojnë rrjetet sociale në jetë: Në shembullin e një postimi në Twitter

Si ndikojnë rrjetet sociale në jetë: Në shembullin e një postimi në Twitter

-

Rrjetet sociale janë çelësi i bashkëveprimit pa ekzagjerim me të gjithë botën, ato ofrojnë mundësi të pafundme për këdo. Dikush i përdor ato për të komunikuar, studiuar ose kryer biznes, yje (sport, muzikë, kinema) - për të bashkëvepruar me fansat dhe për të ruajtur vlerësimet, korporatat e mëdha - për imazhin e kompanisë, dhe politikanët - për "të jenë më afër njerëzve". Kjo do të thotë, të gjithë mund të gjejnë skenarin e tyre të përdorimit të rrjeteve sociale. Por në sfondin e të gjitha avantazheve të këtij mjeti, ekziston një "por" - shikoni atë që agjëroni. Në fund të fundit, pasojat e një cicërime të pakujdesshme ose hyrjeje në Facebook mund të jetë jashtëzakonisht i paparashikueshëm.

Twitter

Ne sugjerojmë të shqyrtojmë një histori mësimore që u shpalos kohët e fundit Twitter dhe ilustron shumë rrëfimisht anën tjetër të rrjeteve sociale.

Një çmim i lartë për t'u dukur në rrjetet sociale

Një nga rregullat më të njohura të Mirandës, të cilin e njohim mirë nga filmat, është: “Çdo gjë që thua mund dhe do të përdoret kundër teje në gjykatë”. Kështu ka ndodhur (edhe pse ende nuk bëhet fjalë për veprime ligjore) me një një përdorues Twitter, e cila vendosi të tregojë se si është rregulluar jeta e saj shoqërore dhe ekonomike dhe se si e “hakuar realitetin”. Përdoruesi është vendas i Federatës Ruse, jeton në Estoni, punon për Shtetet e Bashkuara dhe paguan taksa në Gjeorgji.

Si ndikojnë rrjetet sociale në jetë

Në përgjigje të një komenti se pse gjithçka është kaq e vështirë (të jetosh në një qytet dhe të paguash taksa në një tjetër), ajo u përgjigj - për shkak të shkallës së taksave. Për shembull, në Estoni norma tatimore është 60% e fitimit, dhe në Gjeorgji mund të jetë 1%. Epo, a nuk është ajo e zgjuar?

Si ndikojnë rrjetet sociale në jetë

Një postim në formën e "Unë nuk dua që 60% e mi të shpenzohet për refugjatët ukrainas" vetëm i ka shtuar benzinë ​​zjarrit. Sigurisht, kjo zemëroi shumë përdorues, jo vetëm nga Estonia apo Ukraina, por edhe nga pjesë të tjera të botës. Me sa duket, në përgjigje të pyetjes se çfarë e dallon atë nga një refugjate, ajo u përgjigj:

Si ndikojnë rrjetet sociale në jetë

Tashmë logjika është larguar nga muhabeti, sepse emigrantja thotë se punon dhe paguan taksa, që do të thotë se është më e dobishme për vendin sesa refugjatët. Por këtu ka një problem - ajo nuk paguan taksa në Estoni, kështu që deklarata është mjaft e dyshimtë.

Ndoshta e gjithë kjo histori do të ishte kufizuar në urrejtje dhe dënim në komente, por ajo arriti personalisht Toomas Hendrik Ilves. Një përdorues nga Hungaria e kontaktoi me një kërkesë për t'u marrë me mashtrimet tatimore.

Si ndikojnë rrjetet sociale në jetë

Vlen të theksohet Ilves - ish-presidenti i Estonisë, i cili drejtoi vendin për dy mandate radhazi: nga 2006 deri në 2016. Dhe, vlen të theksohet se ai filloi të përdorë në mënyrë aktive rrjetet sociale që në vitin 2012, gjatë presidencës së tij. Toomas Hendrik Ilves dallohet për faktin se ai mbështet ukrainasit në luftën kundër Federatës Ruse, dhe gjithashtu mbështet plotësisht kursin e zhvillimit pro-evropian të Ukrainës.

Si ndikojnë rrjetet sociale në jetë

Megjithatë, është e vështirë të besohet se ish-presidenti i vërtetë i Estonisë po komenton për ju. Emigranti shprehu dyshime për këtë në postimin e mëposhtëm në Twitter.

Si ndikojnë rrjetet sociale në jetë

Pse një emigrant nga Federata Ruse u bë një “leckë e kuqe” për ish-presidentin e Estonisë?

Për estonezët, mospagesa apo mashtrimi me taksat është një nga “mëkatet” më të mëdha sociale. Estonezët konkurrojnë se kush i paguan taksat më shpejt dhe janë shumë krenarë për këtë Vetë Ilves shkruan. Ndaj reagimi i ish-presidentit ndaj fjalëve të emigrantit-mashtrues ka qenë i shpejtë dhe i ashpër. Sidoqoftë, ai eci jo vetëm përmes heroinës sonë, por gjithashtu tregoi pse Estonia në përgjithësi nuk është e kënaqur me emigrantët nga Federata Ruse.

  • Vetë Estonia vuajti nga dëbimet masive, pushtimet dhe rusifikimin për 50 vjet, kështu që estonezët tani simpatizojnë ukrainasit dhe i mbështesin ata shumë.
  • Estonia ka pasur më shumë se 30 vjet marrëdhënie të diskutueshme me Rusinë, e cila ka kërcënuar se do të pushtojë për t'i "treguar Estonisë kush është bosi", ka përdorur shantazh me gaz dhe "turistët" për të nxitur trazira.
  • Estonezët nuk kanë iluzione se emigrantët rusë do të kthehen ndonjëherë në demokratë jo-imperialistë.
  • Shkelja e ligjeve të Estonisë, siç tregohet nga zonja nga Federata Ruse, është një mungesë respekti e plotë për vendin.
  • Dhe, së fundi, qëndrimi armiqësor i rusëve ndaj ukrainasve në Estoni, të cilët estonezët i mbështesin dhe i admirojnë.

Tani bëhet e qartë pse emigranti është indinjuar kaq shumë nga rusofobia e autoriteteve estoneze.

Si ndikojnë rrjetet sociale në jetë

Por një qëndrim i ngjashëm ndoshta do të vlejë për të gjithë rusët që ndodhen në Estoni dhe i përbuzin rregullat e jetës në këtë vend.

Si përfundoi çështja?

Si rezultat, mashtruesi i taksave nga Federata Ruse humbi punën e saj dhe duhet të dëbohet nga Estonia në të ardhmen e afërt.

Si ndikojnë rrjetet sociale në jetë

Pak më vonë, “heroina” ka bërë një postim në Twitter ku thotë për një muaj pushime në Greqi. Por nuk ia mbath kështu përgjegjësisë Z. Ilves shkruante. Për banorët jo-BE, ndalimi i qëndrimit në një vend të BE-së shtrihet automatikisht për të gjithë të tjerët. E njëjta gjë vlen edhe për dënimin për krimet: nëse shkelet ligji në një vend të BE-së, mund të arrestohesh në çdo shtet tjetër evropian.

Si ndikojnë rrjetet sociale në jetë

konkluzione

Çfarë na tregon kjo histori? Së pari, media sociale është një fuqi e pabesueshme, jo thjesht një mjet komunikimi apo një vend për të postuar mace dhe foto pushimesh. “Efekti i fluturës” mund të shkaktojë çdo gjë dhe kjo duhet marrë parasysh kur zhyteni në hapësirën e pakufishme të internetit. Në fund të fundit, marrëzia dhe guximi, siç tregon shembulli i mësipërm, nuk është strategjia më e mirë në përdorimin e rrjeteve sociale.

Lexoni gjithashtu:

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë, mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Eugenia Faber
Eugenia Faber
Adhurues i veglave me përvojë. Besoj se kafeja, macet dhe një film cilësor janë të përshtatshme në çdo rrethanë. I nderuar (ose jo aq) i aftë i sektit DIY, duke pushuar me një furçë dhe një pistoletë ngjitëse në duar.
Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Popullore tani