Oukitel WP21 Ultra

Çfarë është SpO2 dhe pse është e rëndësishme të monitorohet?

StattiteknologjitëÇfarë është SpO2 dhe pse është e rëndësishme të monitorohet?

Matja e nivelit të oksigjenit në trup, ose një tregues SpO2, ju lejon të monitoroni shëndetin tuaj, të kontrolloni gjendjen e tij dhe t'i përgjigjeni ndryshimeve në kohën e duhur. Sot do të flasim për të në më shumë detaje - duke përdorur shembullin e pajisjeve të kyçit të dorës Huawei.

Bota moderne po ndryshon aq shpejt sa ndonjëherë është e vështirë të vazhdosh me risitë e reja të teknologjisë së lartë. Zhvillimet e fundit përkthehen shpejt në pajisje reale që prekin pothuajse të gjitha fushat e jetës njerëzore. Nuk është çudi me çfarë të luftojmë COVID-19 ne po kërkojmë ndihmë edhe në këtë sektor. Për më tepër, rezulton se nuk është aspak e paarsyeshme. Për shembull, pulsoksimetrat, të cilët instalohen gjithnjë e më shumë në orët inteligjente dhe byzylykët e fitnesit, mund të ndihmojnë në zbulimin e hershëm të simptomave të koronavirusit. Si eshte e mundur?

Huawei Shikoni GT2 Pro

Çfarë duhet të dini për SpO2?

SpO2

Niveli i SpO2 është një tregues kyç se si funksionon trupi ynë në baza ditore. Niveli i oksigjenimit të gjakut varet nga ndryshimet që ndodhin në trup dhe kjo mund të ndodhë në një mënyrë të padukshme për ne.

Oksigjenimi i gjakut është i rëndësishëm në situata të ndryshme. Varet nëse mund të përqendrohemi në punë dhe sesi trupi ynë mund të përballojë ngarkesa të larta fizike. Kjo është arsyeja pse ia vlen të kontrolloni këtë parametër.

Përveç presionit të gjakut dhe ritmit të zemrës, ngopja e gjakut me oksigjen është një nga matjet e para që duhet të merret gjatë një ekzaminimi mjekësor. Zemra normalisht pompon rreth 5000 ml gjak në minutë në indet e një të rrituri me madhësi mesatare, duke u dhënë atyre rreth 1000 ml oksigjen gjatë kësaj kohe. Trupi nuk mund të funksionojë siç duhet nëse niveli i oksigjenit në gjak është i ulët, kjo gjendje quhet hipoksemi dhe mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore. Për shembull, kjo është një nga simptomat karakteristike të infeksionit me koronavirus.

Cili duhet të jetë niveli normal i oksigjenit në trup?

SpO2Shkencëtarët kanë vërtetuar se në kushte normale, treguesi SpO2 i një personi të shëndetshëm duhet të jetë midis 90 dhe 100%. Probabiliteti që SpO2 i një personi të kalojë nivelin normal pa ndonjë ndikim të jashtëm, siç është oksigjeni shtesë i jashtëm, është jashtëzakonisht i ulët. Megjithatë, nëse niveli i SpO2 është nën normale, ekziston rreziku i zhvillimit të hipoksemisë. Kjo gjendje kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor.

Simptomat e hipoksemisë akute mund të ndryshojnë nga hipoksemia kronike, por simptomat e zakonshme përfshijnë gulçim, frymëmarrje të shpejtë, fishkëllimë, kollë, humbje të vetëdijes, rrahje të shpejtë të zemrës dhe njollë të lëkurës. Për ta parandaluar këtë, duhet të monitoroni vazhdimisht nivelin e oksigjenit në trup.

Çfarë është një pulsoksimetër?

Pulsoksimetri në Huawei Shikojnë të arsyeshme

Për këtë, në mjekësi, ekzistojnë pajisje speciale të quajtura pulsoksimetra. Këta janë sensorë inovativë që matin nivelin e oksigjenit në gjak, pra SpO2. Në versionin e tij bazë, është një "pajisje gishti". E thënë thjesht, atë që kemi vënë në gisht. Pasi atje, në një mënyrë krejtësisht jo-invazive, pajisja mat ngopjen e gjakut në trupin tonë.

Si ndodh kjo në fakt? Pulsoksimetri kontrollon të ashtuquajturën variabël pulsative, e cila tregon gjendjen e arteries pulsuese të gjakut. Mbi këtë bazë, llogaritet niveli i ngopjes së hemoglobinës me oksigjen. Një pulsoksimetër mund të përdoret gjithashtu për të matur rrahjet e zemrës. Megjithatë, nuk duhet të ngatërrohet me një monitor të rrahjeve të zemrës.

Siç e përmendëm në fillim, pulsoksimetri mund të gjendet edhe në orët inteligjente të avancuara dhe në byzylykët e lirë të fitnesit sportiv. Këtu mund të kujtoni pajisjet e shumë kompanive, por kompania kineze arriti suksesin më të madh Huawei. Orët inteligjente dhe byzylykët e fitnesit të kësaj kompanie kanë sensorë të veçantë që ju lejojnë të matni nivelin e oksigjenit në trup. Duke investuar në këtë lloj pajisjeje, duhet të jemi të sigurt se mund të kontrollojmë oksigjenimin e gjakut në çdo kohë dhe më shpejt dhe më lehtë se më parë, sepse ai është gjithmonë në kyçin e dorës.

Lexoni gjithashtu: Huawei patenton teknologjinë e matjes së temperaturës me celular

Si funksionon monitorimi i SpO2 në pajisjet nga Huawei?

Monitorimi i SpO2Jam i sigurt se doni të dini më në detaje se si është saktësisht procesi i monitorimit të nivelit të oksigjenit në trup SpO2 dhe jo vetëm në pajisjet nga Huawei. Sensorët specialë që ndodhen në pjesën e pasme të një ore inteligjente ose një byzylyk fitnesi janë saktësisht e njëjta pajisje që e bën këtë punë. Për shkak të ndryshimit në përthithjen e dritës midis hemoglobinës së oksigjenuar dhe hipoksike, sensori në pajisje Huawei në kyçin e dorës zbulon nivelin e SpO2 duke matur reflektimin e dritës me një gjatësi vale të veçantë.

Teknologjia nuk është më pak e rëndësishme HUAWEI TruSeen™ 4.0+. Ky funksion ju lejon të monitoroni vazhdimisht rrahjet e zemrës suaj, pavarësisht nga koha dhe vendi. Të dhënat e sakta të rrahjeve të zemrës ju lejojnë të monitoroni dhe analizoni cilësinë e gjumit dhe nivelet e stresit gjithashtu.

Monitorimi i SpO2 në Huawei Shikojnë të arsyeshme

Dhe lentet speciale LED 6-në-1 gjithashtu e bëjnë punën e tyre në mënyrë perfekte. Ata fokusojnë dritën për depërtim më të mirë përmes lëkurës, muskujve dhe gjakut. Kjo siguron një matje më të saktë. Por më të rëndësishmit në këtë proces janë sensorë të veçantë PPG. Falë teknologjisë së dritës, ato zbulojnë ndryshime në vëllimin e gjakut.

Procedura për fillimin e matjes është mjaft e thjeshtë. Në listën e programeve të orëve ose byzylykëve, do të gjeni programin SpO2. Hapeni atë dhe klikoni në "Mas". Duhet të prisni 60 sekonda dhe programi do të tregojë nivelin e oksigjenit në gjak. Gjithashtu, në disa pajisje, është e mundur të konfiguroni monitorimin e vazhdueshëm të SpO2 përmes aplikacionit Huawei Shëndeti, d.m.th., ora ose gjurmuesi i fitnesit do ta monitorojnë automatikisht dhe në mënyrë të pavarur këtë parametër gjatë gjithë kohës.

Lexoni gjithashtu: Huawei hap Health Lab për të përmirësuar monitorimin e parametrave të trupit

Në cilat pajisje Huawei a është e mundur të matet niveli i oksigjenit në gjak?

Siç kemi thënë tashmë, kompania është një nga prodhuesit kryesorë në këtë fushë Huawei, i cili ka inkorporuar një oksimetër pulsimi në pothuajse çdo pajisje kyçe që ofron në treg.

Huawei Shikoni GT & Band

Modelet aktuale të veglave “të zgjuara”, si p.sh Huawei Shikoni GT 2 Pro, Orë GT 2 (46 mm), Orë GT 2 (42 mm), Shikoni GT 2e, Shikojnë të arsyeshme і Band 4, ju lejon të kontrolloni ngopjen e gjakut me oksigjen shpejt dhe me lehtësi pothuajse intuitive.

Huawei Shikojnë

Kështu Huawei Watch GT 2 Pro është një orë inteligjente që mund të gjurmojë SpO2 fjalë për fjalë vazhdimisht, 24 orë në ditë. Në kulmin e sezonit të infeksioneve të frymëmarrjes dhe koronavirusit, kjo është veçanërisht e rëndësishme.

Pajisja do t'ju paralajmërojë nëse zbulon se diçka nuk është në rregull. Treguesit e monitoruar nga Watch GT 2 Pro shfaqen në ekranin e pajisjes.

Në modelet e tjera të orëve ose byzylykëve, matja e SpO2 është po aq e lehtë - mjaftojnë vetëm disa gjeste. Thjesht shkoni te programi dhe merrni menjëherë informacion të qartë dhe të saktë në lidhje me gjendjen e ngopjes së oksigjenit në gjak.

Të gjitha informacionet dhe metrikat janë të disponueshme dhe të vendosura qartë në aplikacion Huawei Shëndeti. Nëse është e nevojshme, Huawei Shëndeti do të ofrojë gjithashtu informacion statistikor në baza ditore, javore dhe mujore - për krahasim nëse ju nevojitet.

Forma ideale fizike dhe psikologjike e çdo personi është qëllimi kryesor i kompanisë Huawei, e cila përpiqet t'i bëjë pajisjet e saj partnerët tuaj më të besueshëm në ruajtjen e shëndetit dhe fitnesit. Kjo është arsyeja pse asgjë nuk i shpëton “pamjes” vigjilente të orës Huawei Orë ose byzylyk fitnesi Huawei Bandë

Huawei Shikoni GT 2 Pro Sleep Monitoring

Por mbani mend se pajisjet e kyçit të dorës Huawei nuk janë pajisje mjekësore. Vlerat në ekranin e orës ose byzylykut janë të përafërta, prandaj, nëse vëreni një shkelje të vazhdueshme të normës, dhe veçanërisht nëse ndjeni simptoma të hipoksemisë, duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek dhe t'i nënshtroheni një ekzaminimi të plotë mjekësor.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi Huawei Shërbimet Mobile (HMS) – gjendja aktuale e platformës dhe performanca për vitin