Motoçikletë Edge 30 Neo
realme 10 4 G
Root NationLojëraLajme për lojëratAjo nuk ka dalë ende, por tashmë i vjen turp. Lojtarët fillojnë të bojkotojnë Zemrën Atomike

Ajo nuk ka dalë ende, por tashmë i vjen turp. Lojtarët fillojnë të bojkotojnë Zemrën Atomike

-

Zhvilluesi Atomic Heart Mundfish i është përgjigjur kritikave të fundit për mungesën e mbështetjes së saj për Ukrainën dhe dënimit të qeverisë ruse. Në një postim në Twitter, zhvilluesi tha se nuk do të "komentonte mbi politikën apo fenë", duke treguar se nuk do të ndryshojë qëndrimin e tij, ose mungesën e tij, me afrimin e publikimit të Zemrës atomike.

Zemra Atomike

Kjo vjen pasi Mundfish u akuzua për zhvillimin e Zemrës Atomike me paratë e ofruara nga kompanitë dhe bankat ruse të sanksionuara që janë "sistematikisht të rëndësishme" për qeverinë ruse. Për shkak të kësaj, ekziston frika se fitimet nga loja do të ndihmojnë qeverinë ruse në pushtimin e saj në Ukrainë - diçka që Mundfish e ka bërë të qartë se nuk do ta trajtojë.

Dhe gjithçka filloi me faktin se përdoruesi Twitter nën pseudonimin Aryo, i specializuar në mbulimin e ngjarjeve në Lindje, një person kërkoi të analizonte sjelljen e zhvilluesve të Zemrës Atomike në lidhje me luftën. Në një seri postimesh, Aryo shkroi se zhvilluesit synojnë të lëshojnë lojën e tyre në Rusi, Bjellorusi, Kirgistan, Moldavi, Taxhikistan, Turkmenistan dhe Uzbekistan në platformën VK Play.

Jo vetëm kaq, një nga investitorët e studios është kompania Gaijin, e cila paguante për reklama YouTube- kanali "DPR", për të cilin në fakt është përgjegjëse ushtria ruse, për të promovuar produktet e saj. Një tjetër investitor i madh i Mundfish është GEM Capital, i kontrolluar nga një ish-ekzekutiv i Gazprom, i cili "investon në mënyrë aktive në industrinë ruse të naftës dhe gazit".

Aryo pretendon se Mundfish nuk ka folur kurrë më parë për luftën në Ukrainë. Pavarësisht kërkesave të shumta si nga kundërshtarët ashtu edhe nga mbështetësit e luftës, studio nuk ka dhënë asnjë deklaratë për këtë çështje. Zhvilluesit, duke përfshirë Remedy dhe A4 Games, janë kritikuar për mos shënimin e pozicionit të tyre.

Po aq e rëndësishme është data e lëshimit të lojës, e cila është planifikuar për 21 shkurt. Pikërisht në këtë ditë të vitit të kaluar Rusia njohu pavarësinë e “republikave”, çlirimi i të cilave supozohej të ishte arsyeja e fillimit të luftës.

Zemra Atomike

Nuk vonoi shumë reagimi i lojtarëve. Disa kanë deklaruar se nuk do ta blejnë lojën për të mos mbështetur një studio me lidhje me Rusinë. Të tjerë falënderuan Aryo për këtë fije, pasi më parë nuk ishin në dijeni që loja mund të mbështeste vazhdimin e luftës në Ukrainë. Gjithashtu nuk mungojnë zërat që kërkojnë që Microsoft të adresojë problemin, pasi Atomic Heart do të jetë i disponueshëm në Xbox Game Pass që nga dita e prezantimit.

Gjithashtu interesante:

Burimilojtari

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani