Root NationLojëraLajme për lojëratValve po i jep fund mbështetjes për Steam në Windows XP dhe Vista

Valve po i jep fund mbështetjes për Steam në Windows XP dhe Vista

-

Në fillim të këtij viti, Valve njoftoi se do t'i jepte fund mbështetjes më 1 janar 2019 Avull në OS sinqerisht të vjetëruar Windows XP dhe Vista. Të gjithë ata që duan të vazhdojnë të përdorin avantazhet e tij dhe të luajnë lojërat e blera, rekomandohen të përditësojnë "hekurin" dhe të kalojnë në një Windows 7 më të fundit.

Steam në XP, Vista

Muzgu i fundit i Windows XP dhe Vista

Ky vendim është marrë për një arsye. Siç raportohet nga vetë Valve: "klienti Steam në këto OS përdoret nga më pak se 1% e numrit të përgjithshëm të përdoruesve, kështu që nuk është fitimprurëse për të vazhduar mbështetjen e tij." Për më tepër, një arsye tjetër ishte teknologjia e zbatuar në Steam.

Steam në XP, Vista

Lexoni gjithashtu: Dispozita të reja në marrëveshjen e shpërndarjes së Steam: Valve planifikon të inkurajojë zhvilluesit e bestsellerëve

"Versioni më i fundit i shfletuesit Google Chrome, i cili nuk funksionon për një kohë të gjatë në sistemet operative të mësipërme, është i ngulitur në klientin zyrtar në PC. Përveç kësaj, versionet e ardhshme të Steam do të kërkojnë veçori dhe përditësime sigurie që do të zbatohen në Windows 7 dhe versionet e mëvonshme të OS." - raportohet në blogun e Valve.

Nga rruga, Valve do të ndalojë mbështetjen e Windows 7 në saktësisht një vit, kështu që duhet të mendoni për të kaluar menjëherë në Windows 10.

Lexoni gjithashtu: Dua të përdor mashtrime, pëlqen të shkruaj ese: një shans i dytë për mashtruesit nga Bethesda

Ju kujtojmë se Microsoft ndaloi mbështetjen e Windows XP në prill 2014 dhe Vista në 2017. Megjithatë, pavarësisht përfundimit të mbështetjes për Windows XP, zhvilluesit e softuerëve të palëve të treta vazhduan të lëshonin përditësime për sistemin operativ të vjetër. Fatkeqësisht, çdo vit pjesa e përdoruesve të Windows XP ra, kështu që të gjithë zhvilluesit filluan të refuzojnë masivisht ta mbështesin atë, duke përfshirë botuesit e mëdhenj si Mozilla Corporation, Avast, Google dhe të tjerë.

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani