Root Nationlajmlajme ITGjerësia e brezit të rrjeteve 6G do të kalojë 10G me 5 herë

Gjerësia e brezit të rrjeteve 6G do të kalojë 10G me 5 herë

-

China Mobile thotë se Aleanca e Rrjeteve Mobile të Gjeneratës së ardhshme, një grup global i operatorëve celularë, së fundmi publikoi një letër të bardhë - një studim mbi "Nevojat 6G dhe Konsideratat e Dizajnit". 53 kompani globale, duke përfshirë 23 prodhues pajisjesh dhe 13 institute kërkimore, morën pjesë në iniciativë. Për momentin, janë të paktën 17 operatorë në botë që drejtojnë këtë grup.

6G Grupi i punës WP5D i Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacionit bën thirrje për një vizion të rrjetit duke nxjerrë një dokument të tillë kërkimor. Ai fokusohet në nevojat e rrjetit dhe çështjet e projektimit. Libri përmban këshilla për projektimin dhe strukturën e sistemeve të rrjetit, përcakton nevojat e rrjetit nga këndvështrimi i operatorëve. Këto përfshijnë nevojat historike për përfshirje dixhitale, efiçencën e energjisë, qëndrueshmërinë mjedisore dhe vendosjen fleksibël. Dihet që kalimi nga 5G në 6G është një proces nga IoT në “Lidhje inteligjente e gjithçkaje, dyfishtë dixhitale”. Sipas të dhënave të disponueshme, gjerësia e brezit të rrjetit 6G do të jetë 10 herë më e lartë se ajo e 5G.

Do të ketë shumë skenarë për përdorimin e një rrjeti super të shpejtë. Letra e bardhë tregon se do të ndihmojë në promovimin e videos holografike me një përvojë më të mirë të përdoruesit. Do të shfaqet një lidhje më realiste midis botës virtuale dhe asaj fizike. Megjithatë, ka ende shumë punë përpara. Për momentin, rrjeti është ende në fillimet e tij. Pritet që ky rrjet të jetë i disponueshëm afër vitit 2030.

6G

Grupi i Promovimit të Rrjetit u krijua në 2019 nga Ministria e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimeve të Kinës dhe Qendra Kombëtare e Frekuencave të Radios për të promovuar në mënyrë aktive detyra të ndryshme si nevojat, teknologjitë, standardet dhe bashkëpunimin global. Grupi ka nisur edhe provat teknike të rrjetit 6G.

Lexoni gjithashtu: 

Burimigizchina
Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani