Root Nationlajmlajme ITInteligjenca artificiale e Metës mund t'i ndihmojë mjekët të krijojnë protezat më të mira

Inteligjenca artificiale e Metës mund t'i ndihmojë mjekët të krijojnë protezat më të mira

-

Divizioni i inteligjencës artificiale (AI) i Meta ka qenë i zënë muajt e fundit në kërkim të mënyrave për ta bërë prodhimin e betonit më të qëndrueshëm dhe përkthimin me makinë më të mirë. Tani, një nga ekipet e inteligjencës artificiale të kompanisë ka zhvilluar një mjet për të krijuar simulatorë realistë muskuloskeletorë që punojnë 4 herë më shpejt se protezat moderne. Sipas CEO të Meta, Mark Zuckerberg, kompania mund t'i mësojë modelit veprime të tilla si rrotullimi i objekteve.

Meta MyoSuite

Për momentin, Meta e sheh dobinë e platformës në dy mënyra të ndryshme. Le të fillojmë me të dukshmen - metauniversin. Zuckerberg sugjeron që MyoSuite mund të ndihmojë kompaninë të zhvillojë avatarë më realistë për programe si Horizon Worlds.

Meta MyoSuite

Një tjetër rast përdorimi më interesant mund të jetë që studiuesit të përdorin platformën për të zhvilluar proteza të reja, si dhe metoda të reja të kirurgjisë dhe rehabilitimit. Meta thotë se ka në plan të hapë modelin për këtë qëllim.

Meta nuk është kompania e parë që mendon të përdorë AI për të përmirësuar protetikën. Në vitin 2019, një grup i pavarur studiuesish krijoi një sistem të mësimit të makinerive që i lejoi ata të përshtatnin shpejt një gju robotik te një pacient specifik.

Meta MyoSuite

Në të njëjtin vit, Intel prezantoi një çip "neuromorfik" të të mësuarit të thellë që kompania tha se do t'i bënte gjymtyrët protetike më efikase.

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Lexoni gjithashtu:

Burimiengadget
Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani