Root Nationlajmlajme ITAmazon është duke zhvilluar "vrasësin" Google Chrome

Amazon është duke zhvilluar "vrasësin" Google Chrome

-

Google Chrome - një nga shfletuesit më të njohur të internetit. Ai u shfaq disa vite më parë dhe pushtoi lehtësisht botën, duke zhvendosur shfletuesit më të vjetër prej saj. Sot, shumica e zgjidhjeve bazohen në Chromium, i cili është thelbi i Google Chrome. Pra, në fund, Google Chrome i sundon të gjitha. Shfletuesi i paracaktuar është zgjedhja e preferuar e shumë përdoruesve në mbarë botën, por ka ende zgjidhje të tjera të mira që konkurrojnë me të. Këto janë Firefox-i i Mozilla-s, Edge më i fundit, Vivaldi dhe Opera GX. Dhe duket sikur Amazon po përgatitet të hapë shfletuesin e vet të internetit.

Amazona

Tregu i shfletuesit të uebit nuk është mjaft i mbushur me njerëz për të ndaluar Amazon që të krijojë të vetin. Sipas një sondazhi të kohëve të fundit, duket se gjigandi i tregtisë elektronike dhe fuqia e shërbimeve po punon në shfletuesin e vet. Kohët e fundit, përdorues të ndryshëm morën një sondazh që fliste për shfaqjen e një shfletuesi të ri.

Anketa ka për qëllim të ndihmojë Amazona kuptoni se çfarë do ta bindte dikë të shkarkojë dhe të provojë një shfletues të ri. Kjo nuk është një detyrë e lehtë, sepse disa përdorues nuk duan të provojnë diçka të re, në mënyrë që të mos ndërlikojnë jetën e tyre. Sigurisht, kjo nuk konfirmon një nisje të shpejtë, por tregon se po punohet. Nuk ka gjasa që Amazon do të fillonte të promovonte sondazhe nëse nuk do të punonte në diçka. Ndoshta, "skeleti" i shfletuesit është tashmë gati dhe kompania po përpiqet të kuptojë se cilat veçori janë më të rëndësishme për përdoruesit.

Në sondazh, Amazon pretendon se ata që e kalojnë atë do të ndihmojnë me inovacionin. Këto risi mund të përmirësojnë përvojën e shfletimit në ueb për miliona njerëz.

Vlen të përmendet se bota e shfletuesve të internetit nuk është diçka e re Amazona – gjigandi i tregtisë elektronike provoi dorën e tij në vitin 2011 me Silk. Ishte një shfletues i kufizuar me një theks në produktet e tjera të kompanisë. Tani, duket se marka është gati të vendosë një alternativë të plotë ndaj Google Chrome dhe të ngjashëm me të. Sondazhi prek disa pika interesante, si sinkronizimi, privatësia, opsionet e blerjeve, gjuha e tekstit, shtesat dhe bllokimi i gjurmuesve të palëve të treta.

Amazona

Epo, këto janë pothuajse të domosdoshme për një shfletues që dëshiron të testojë fatin e tij dhe t'i rezistojë konkurrencës. Sidoqoftë, veçoria e fundit duket të jetë unike për një zhvillim të ardhshëm nga Amazon.

Ju gjithashtu mund të prisni që Amazon të ofrojë integrim të thellë me shërbimet e tij. Shfletuesi mund të jetë një mënyrë e mirë për të promovuar disa shërbime që nuk janë gjerësisht të njohura për përdoruesit. Përveç platformës së tregtisë elektronike, muzika dhe Kryeministri Video, kompania është një gjigant edhe në fushën e ueb shërbimeve.

Lexoni gjithashtu: 

Burimigizchina

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani