Oukitel WP21 Ultra
realme 10 4 G
Root Nationlajmlajme ITAmazon mori titullin e markës më të shtrenjtë në botë Apple

Amazon mori titullin e markës më të shtrenjtë në botë Apple

-

Amazon ka rifituar drejtimin e saj si marka më e vlefshme në botë, pavarësisht se vlera e saj ka rënë me 15% këtë vit nga 350,3 miliardë dollarë në 299,3 miliardë dollarë, sipas një raporti të ri nga konsulenca kryesore e financave të markave Brand Finance.

Marka e Amazon ka rënë më shumë se 50 miliardë dollarë këtë vit, kryesisht për shkak të rënies së fuqisë së markës, me vlerësimin e saj të ulur nga AAA+ në AAA pasi konsumatorët e gjykojnë atë më ashpër në një botë pas pandemisë. Hulumtimi i Brand Finance zbuloi se perceptimi i klientëve për cilësinë e shërbimit të Amazon ka rënë - së bashku me kohën më të gjatë të dorëzimit - dhe bashkë me të, konsumatorët janë bërë më pak të prirur për t'ua rekomanduar Amazon të tjerëve. Me përfundimin e kufizimeve pandemike, njerëzit po kthehen në blerjet personale, duke reduktuar disi nevojën për shitje me pakicë në internet.

Amazona

Apple (vlera e markës ulet 16% në 297,5 miliardë dollarë) u bë marka e dytë më e vlefshme në botë, me vlerën e saj të markës që bie nga 355,1 miliardë dollarë dhe një treg i ngushtë pune do të kufizojë ofertën e produkteve të saj primare.

Në total, 48 marka të teknologjisë hynë në renditje, që është dy më pak se në vitin 2022, kur Snapchat dhe Twitter. Markat e tjera të teknologjisë që kanë humbur vlerën përfshijnë - Samsung Grupi (vlera e markës u ul me 7% në 99,7 miliardë dollarë), Alibaba.com (vlera e markës u ul me 56% në 10,0 miliardë dollarë), Facebook (vlera e markës u ul me 42% në 59,0 miliardë dollarë) dhe WeChat (vlera e markës u ul me 19% në 50,2 miliardë dollarë).

Nga ana pozitive, sektori i teknologjisë është rritur Instagram (vlera e markës u rrit 42% në 47,4 miliardë dollarë) dhe LinkedIn (vlera e markës u rrit 49% në 15,5 miliardë dollarë), secila prej të cilave rriti vlerën e markës falë strategjive të komercializimit të ekzekutuara mirë për shërbimet e tyre.

Fitues të tjerë të mëdhenj për sa i përket vlerës së markës përfshinin prodhuesit e makinave elektrike Tesla (rritje 44% në 66,2 miliardë dollarë në vlerën e markës) dhe BYD (rritje 57% në vlerën e markës në 10,1 miliardë dollarë) pasi kërkesa për automjete elektrike rritet si pjesë e një ndryshimi më të gjerë në ekonomi me karbon të ulët.

Apple

Përveç renditjes së markave më të vlefshme dhe më të forta globale Global 500 2023, Brand Finance prezanton gjithashtu Indeksin e Perceptimit të Qëndrueshmërisë së Markës së bashku me Shoqatën Ndërkombëtare të Reklamimit në Forumin Ekonomik Botëror në Davos. Ky raport tregon se markat më të mëdha botërore si Amazon, Tesla, Apple dhe Google, kanë miliarda pasuri që varen nga menaxhimi i kujdesshëm i një reputacioni për përkushtimin ndaj qëndrueshmërisë.

Gjithashtu interesante:

Burimiraki

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani