Root Nationlajmlajme ITAndroid 14 do të prezantojë një veçori të përditësuar të sfondit të drejtpërdrejtë

Android 14 do të prezantojë një veçori të përditësuar të sfondit të drejtpërdrejtë

-

Android ka mbështetur sfonde të drejtpërdrejta për më shumë se një dekadë, por sistemi operativ ju lejon të vendosni vetëm një sfond të drejtpërdrejtë për ekranin tuaj bazë dhe ekranin e kyçjes. Megjithatë, në Android 14 kjo mund të ndryshojë. Sistemi operativ i ardhshëm po përgatitet të mbështesë vendosjen e sfondeve të drejtpërdrejta të veçanta si për ekranin e kyçjes ashtu edhe për ekranin bazë.

Android 14

Ka disa ndryshime të kodit në kodin burimor të versionit 13 QPR2 që përgatisin veçorinë e re. Kjo metodë mund të përdoret nga aplikacionet e sistemit si Zgjedhësi i sfondit të drejtpërdrejtë për të vendosur një komponent të sfondit të drejtpërdrejtë për ekranin bazë, ekranin e kyçjes ose të dy ekranet.

Kjo veçori nuk është ende e disponueshme në Paraafishimin e Zhvilluesve të Android 14. Zgjedhësi i sfondit të drejtpërdrejtë duhet të përditësohet për të mbështetur API-në e re për vendosjen e sfondeve të drejtpërdrejta në ekranin e kyçjes. Kur aktivizohet kjo veçori, ekrani i kyçjes do të jetë në gjendje të shfaqë sfonde të drejtpërdrejta që zbatojnë API-në standarde.

android

Kjo veçori do të jetë e disponueshme për pajisjet e reja si Pixel Tablet. Ky është një ndryshim i shumëpritur që shumë përdorues e kanë kërkuar prej vitesh. Google po punon për shtimin e veçorive të reja të personalizimit, por kjo veçori nuk është ekskluzive për të Pixel.

Nuk dihet nëse kjo veçori do të shfaqet në versionin përfundimtar 14. Disa veçori që janë në zhvillim ndonjëherë nuk arrijnë deri në versionin përfundimtar. Mbetet vetëm të presim dhe të shohim rezultatin përfundimtar. Por ekziston mundësia që më në fund të jemi në gjendje të kalojmë mes sfondeve të ndryshme të drejtpërdrejta në ekranin bazë dhe ekranin e kyçjes.

Lexoni gjithashtu: 

Burimigizchina

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani