Root Nationlajmlajme ITApple A17 u testua në Geekbench 6

Apple A17 u testua në Geekbench 6

-

Çipi më i fundit A17 nga Apple do të përdoret në serinë e këtij viti iPhone 15. Sipas raportimeve të fundit që vijnë nga zinxhiri i furnizimit Apple, ky çip do të prodhohet duke përdorur procesin 3nm të TSMC. TSMC njoftoi zyrtarisht fillimin e prodhimit masiv 3nm në fund të vitit të kaluar. Sipas TSMC, rezultatet e R&D të versionit të përmirësuar të procesit 3nm rezultuan gjithashtu më të mira se sa pritej. Kjo do të thotë se kapaciteti, konsumi i energjisë dhe performanca e tij do të jenë më të mira

AppleNë epokën e procesit teknologjik 3nm, kjo teknologji do të ofrojë mbështetje të plotë për telefonat celularë dhe aplikacionet që lidhen me informatikë me performancë të lartë. Këtë e konfirmuan disa burime Apple do të jetë marka e parë që do të përdorë çipin 3nm të TSMC në sistemin A17 Bionic. Karakteristikat teknike të çipit A17 do të përmirësohen ndjeshëm falë teknologjisë N3E të TSMC. Kjo do të frymëzojë përdoruesit e ardhshëm që të zëvendësojnë telefonat e tyre të vjetër.

Megjithëse kostoja e prodhimit të këtij procesi ishte e lartë në fillim, Apple ende ka marrë të gjitha porositë për teknologjinë 3nm të gjeneratës së parë të TSMC. Si rezultat, prodhuesit e çipave si Qualcomm nuk kanë qenë në gjendje të zbatojnë teknologjinë, të paktën jo aq herët Apple. Sipas të dhënave të hapura, A17 jo vetëm që ka një raport më të lartë të efikasitetit të energjisë, por edhe ka rritur performancën e tij. Sipas të dhënave më të fundit, modeli inxhinierik i këtij çipi shënoi 3986 pikë në testin me një bërthamë. Në testin me shumë bërthama, ky çip shënoi 8841 pikë. Me këta tregues çipi Apple A17 është pothuajse në të njëjtin nivel me MacBook.

Apple

Çipi A16 in iPhone 14 Pro, nga ana tjetër, shënoi 2504 pikë në testin me një bërthamë dhe 6314 pikë në testin me shumë bërthama. Kjo do të thotë gjithashtu se A17 ka përmirësuar pothuajse performancën me një bërthamë me 59,2% dhe performancën me shumë bërthama me 40%. Përmirësime të tilla të mëdha nuk janë të zakonshme dhe krejtësisht të papritura. Kapaciteti prodhues 3nm i TSMC u përdor gjithashtu shpejt nga një kompani e vetme Apple.

Apple

Procesori i serisë Snapdragon që përputhet me më të mirët e Android është Snapdragon 8 Gen 2, performanca e të cilit GPU tejkalon atë të A16 Bionic SoC. Sidoqoftë, procesi 3 nm me siguri do të japë përsëri Apple preferencë

Sipas modelit, seria iPhone 15 Pro mund të jetë e vetmja pajisje që do të përdorë çipin e ri A17 këtë vit. iPhone 15 standard do të vazhdojë të përdorë çipin A16 Bionic. Është raportuar se në serinë iPhone 15 Apple do të zgjerojë hendekun midis pajisjeve të nivelit të lartë dhe atyre të nivelit fillestar, me këto të fundit duke përdorur një dizajn kornizë aliazh titani. Gjithashtu raportohet se Apple do të përdorë një dizajn pa butona në serinë iPhone 15 Pro. Kjo do të thotë se do të heqë dorë nga butonat fizikë, që është një veprim i mençur nga ana e tij Apple.

Përdoruesit kanë shprehur shumë zemërim për përmirësimin në dukje të mirë të A16, veçanërisht pasi efikasiteti i përmirësuar i energjisë i çipit nuk është as aq i madh sa procesori A15 nga gjenerata e mëparshme. Kështu, A17 në mënyrë të pashmangshme do të bëjë përshtypje me performancën e tij, duke pasur parasysh se ai përdor procesin më të fundit 3 nm nga TSMC. Në fund të fundit, performanca e çipave do të rritet ndjeshëm me çdo gjeneratë të re të procesit teknologjik. Nëse përmirësimi në çipin A17 është mjaft i madh, ai mund të inkurajojë përdoruesit të zëvendësojnë iPhone-ët e tyre të vjetër.

Lexoni gjithashtu: 

BurimiGizchina
Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani