Root Nationlajmlajme ITApple mban 75% të tregut premium të smartfonëve

Apple mban 75% të tregut premium të smartfonëve

-

Në vitin 2022, tregu global i smartfonëve u përball me vështirësi makroekonomike, të cilat çuan në një rënie prej 12% të shitjeve totale në krahasim me vitin e kaluar. Sidoqoftë, tregu global i telefonave inteligjentë premium pa rritje të kundërta - shitjet u rritën me 1%, dhe kjo lejoi që segmenti i çmimeve premium të sigurojë 55% të të ardhurave totale të tregut global të smartfonëve për herë të parë në histori. Përveç kësaj, segmenti premium kapi më shumë se një të pestën e vëllimit të përgjithshëm të shitjeve globale të smartfonëve.

Sipas CounterPoint Research, disa faktorë kanë kontribuar në rritjen e tregut premium të smartfonëve në vitin 2022. Së pari, elasticiteti i konsumatorëve që kanë qenë më pak të prekur nga vështirësitë makroekonomike në krahasim me blerësit e tjerë. Si rezultat, shitjet në tregun premium u rritën. Së dyti, ndërsa telefonat inteligjentë bëhen një pjesë më e rëndësishme e jetës së njerëzve, ata janë të gatshëm të shpenzojnë më shumë në pajisjet e tyre dhe t'i mbajnë ato më gjatë. Kjo dëshmohet nga fakti se segmenti i çmimeve nga 1000 dollarë e lart u rrit më shpejt - shitjet në të u rritën me 38% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

AppleNjë tjetër faktor kyç i rritjes ishte tendenca e "premializimit" në rajone. Kërkesa në segmentin premium u nxit nga njerëzit që përmirësonin pajisjet e tyre të mëparshme. Përmirësimi ishte i dukshëm jo vetëm në tregjet e pjekura si Amerika e Veriut, por edhe në ekonomitë në zhvillim.

Kompania është ndër prodhuesit OEM Apple rriti shitjet në tregun premium me 6% nga viti në vit, duke e rritur peshën e saj në tre të katërtat e totalit të shitjeve në këtë segment. Megjithatë Apple mund të rritet edhe më shumë nëse nuk do të ishin ndërprerjet e furnizimit iPhone 14 Pro і Pro Max gjatë sezonit të festave të pikut në 2022.

Apple

Nga ana tjetër, në vitin 2022 shitjet Samsung është ulur me 5% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Kompania humbi mundësinë për të hyrë në tregun kinez për shkak të pranisë së saj të dobët në rajon. Përveç kësaj, nisja e serialit Galaxy S22 në vitin 2022 u zhvillua shumë më vonë se nisja S21 në vitin 2021. Sidoqoftë, rritja e tregut të smartfonëve të palosshëm është bërë Samsung pikë e lehtë

Nder zgjeroi pjesën e saj të tregut në Kinë me serinë Magic. Google është gjithashtu ndër OEM-të më të mëdhenj që ngrihet nga nivelet më të ulëta. Falë Pixel 6ProPixel 7Pro Google ka rritur fokusin e saj në segmentin e smartfonëve. Për më tepër, shumica e OEM-ve kineze kanë ulur shitjet në vitin 2022 për shkak të kushteve të vështira të tregut vendas.

Apple

Për Apple Rritja në tregjet e pjekura është nxitur nga një përmirësim në bazën e instaluar. Ekosistemi iOS, i cili përfshin shumë pajisje dhe shërbime, ka një shkallë të lartë lidhjeje. Nëse përdoruesi i iPhone është gjithashtu pronar Apple Shikojnë ose Mac, atëherë smartfoni i radhës që ai blen ka shumë të ngjarë të jetë një iPhone tjetër. Përveç kësaj, për shkak të vlerës së lartë të markës Apple dhe zgjerimi gradual, shitjet e tij po rriten gjithashtu në vendet me ekonomi në zhvillim.

Apple

Sidoqoftë, viti 2023 mund të shohë një valë të re rritjeje për Android, pasi më shumë OEM pritet të lançojnë pajisje të palosshme në segmentin premium këtë vit. Ofertat ekzistuese të përbërë në Kinë do të zgjerohen në tregjet jashtë vendit. Këtë vit, ne gjithashtu ka të ngjarë të shohim Honor të shtyjë në tregun evropian për të kapur pjesën e tij.

Lexoni gjithashtu: 

Burimigizchina

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani