Root Nationlajmlajme ITApple lëshoi ​​një grup të ri mjetesh për transferimin e lojërave në macOS

Apple lëshoi ​​një grup të ri mjetesh për transferimin e lojërave në macOS

-

Konferenca e këtij viti WWDC solli disa lajme interesante si për lojtarët ashtu edhe për zhvilluesit e lojërave. Dhe jo, nuk po flasim për kufjet tepër të shtrenjta Vision Pro AR ose ndonjë lodër "interaktive" AR. Kësaj radhe Apple u ofron zhvilluesve një sërë mjetesh për transferimin e lojërave për ta bërë lojën macOS një mundësi reale biznesi.

Apple logo

Paketa e re e veglave përfshin një shtresë përputhshmërie që programuesit apo edhe lojtarët mund ta përdorin për të ekzekutuar lojëra DirectX 12 në një mjedis macOS. Kodi i paketës së veglave bazohet në Proton, një formë përputhshmërie e bazuar në verë e zhvilluar nga Valve për ekzekutimin e lojërave Windows në sistemet operative Linux. Ai bazohet gjithashtu në kodin burimor CrossOver nga CodeWeavers, i cili tashmë po zhvillon shtresën e vet të përputhshmërisë për të ekzekutuar lojërat DX 12 në mushama.

Pako e Veglave të Portimit të Lojërave mund të përkthejë kodin vendas x86 në platformë Apple Silikoni, përgjimi dhe konvertimi i thirrjeve API grafike 3D në API-në e tij Metal për Mac. Përveç kësaj, paketa e veglave përkthen hyrjet, audion, rrjetin dhe gjithçka tjetër që nevojitet për të ngarkuar një lojë Windows në çipat e rinj Apple bazuar në Arm. Nisja dhe shijimi i lojës me performancë të mirë është një çështje krejtësisht tjetër.

Apple prezantoi paketën e veglave të lojës si një mjet vlerësimi për zhvilluesit e lojërave, një mënyrë e shpejtë dhe (disi) e lehtë për të "drejtuar" një lojë Windows në një Mac për të parë nëse mund të ekzekutohet, çfarë pritshmërish të performancës ka dhe për të përcaktuar se cilat optimizime të mëtejshme nevojiten lojëra dhe shitja e tyre tek përdoruesit fundorë. Pajisja e veglave "Game Porting" mund të konvertojë gjithashtu shaderat grafikë ekzistues (Windows) në Metal API duke përdorur një konvertues të personalizuar Metal Shader.

Pako e veglave të transferimit të lojërave është kryesisht një mjedis vlerësimi, por përdoruesit tashmë po e përdorin mjetin për të provuar të ekzekutojnë lojërat më të fundit të Windows në Arm Mac-ët e tyre.

Apple logo

Përdoruesit e Reddit u përpoqën të shkarkonin Cyberpunk 2077 në një M1 MacBook, Diablo IV në një M1 Max MacBook Pro dhe Hogwarts Legacy në një M2 Max duke përdorur shtresën zyrtare të pajtueshmërisë nga Apple. Procesi nuk është i shpejtë ose pa gabime, por këto rezultate të para nga paketa e veglave për transferimin e lojërave të lëshuara së fundmi duken premtuese, për të thënë të paktën.

Lexoni gjithashtu:

BurimiTechspot
Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani