Root Nationlajmlajme ITApple ka paraqitur një kërkesë për patentë për Apple Laps i gjeneratës 3

Apple ka paraqitur një kërkesë për patentë për Apple Laps i gjeneratës 3

-

I ndjeri Steve Jobs prezantoi ekranin me prekje Apple iPhone në janar 2007, duke thënë të famshmen, “Kush ka nevojë për një majë shkruese? Duhet ta marrësh dhe të përpiqesh të mos e humbësh. Eh! Askush nuk dëshiron një majë shkruese." Por në vitin 2015 Apple Laps u prezantua për iPad Pro. Sigurisht, Apple Lapsi është shumë më i avancuar se lapsi i thjeshtë me të cilin Jobs njihej në ato ditë. U shpall tre vjet më vonë gjenerata e dytë Apple Laps.

Dhe tani Apple, duket se do të çojë në një nivel tjetër mjetin e tij të shkrimit dixhital. Siç raportohet nga Patently Apple, kompania së fundi ka paraqitur numrin e aplikimit për patentë US 20220413636 A1 në Zyrën e Patentave dhe Markave të SHBA-së për një sensor optik që do të përdoret me Apple Laps i gjeneratës së ardhshme. Sensori do të lejojë pajisjen të kopjojë strukturën dhe ngjyrën e sipërfaqes së objektit. Ai gjithashtu do të jetë në gjendje t'i transmetojë këto të dhëna me valë në një laptop në mënyrë që të mund të përdoret me një aplikacion vizatimi.

Apple Laps-3

Sipas aplikimit për patentë, Lapsi do të përmbajë një sensor drite dhe një emetues drite, të cilat do të ndihmojnë pajisjen të "marrë një mostër" të ngjyrës dhe strukturës së sipërfaqes. Yanko Design ka krijuar disa interpretime që tregojnë se si do të duket Apple Laps me sensorë optikë të përfshirë në dizajnin e majë shkrueses së re dixhitale.

Apple aplikuar ose marrë patenta për ide dhe risi të tjera që lidhen me Apple Laps. Në vitin 2021, ajo mori një patentë për Apple Pencil me majë të këmbyeshme (një majë shkrimi në fund të aksesorit). Stilolapsi mund të modifikohet për të zëvendësuar një stilolaps të konsumuar ose për të ndryshuar aftësitë e stilolapsit bazuar në "ngjyrën, formën, trashësinë, madhësinë, shkëlqimin ose errësirën". Edhe pse aktualisht është e mundur të zëvendësohet një majë e konsumuar, kjo nuk i shton ndonjë funksionalitet të ri aksesorit.

Apple Laps-3

Shtesa të tjera të mundshme në Apple Pencil të përmendura në aplikacionin për patentë përfshijnë "një altoparlant, një pajisje hyrëse rrotulluese, një mikrofon, një buton ndezje/fikje, një buton heshtjeje, një sensor biometrik, një aparat fotografik, një tastierë me prekje dhe/ose një prekje trackpad, etj."

Nëse shohim një Apple Pencil të ri, mund të mos ndodhë para vitit 2024, kur do të prezantohet iPad Pro, i cili mund të jetë iPadi i parë me ekran OLED. Mendo pak, kjo mund të jetë koha e përkryer për të ofruar një majë shkruese të re dixhitale me aftësinë për të mostruar ngjyrat dhe teksturat e marra me laps dhe të përfshijë veçori si mikrofon dhe kamerë.

Apple Laps-3

Vetëm për shkak se shihni diçka në një aplikim për patentë apo edhe një patentë nuk do të thotë që duhet të prisni që ajo të përdoret menjëherë në një pajisje konsumatore. Në fakt, nga numri i madh i patentave të cilat Apple merr çdo vit, shumë prej tyre nuk realizohen kurrë. Por është mjaft logjike që Apple dëshiron të vazhdojë të përmirësojë aftësitë e Apple Pencil.

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Lexoni gjithashtu:

Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani