Motoçikletë Edge 30 Neo
realme 10 4 G
Root Nationlajmlajme ITApple dhe Ericsson i kanë dhënë fund një grindjeje 7-vjeçare për patentat. A është përfundimtare?

Apple dhe Ericsson i kanë dhënë fund një grindjeje 7-vjeçare për patentat. A është përfundimtare?

-

Në vitin 2015 Apple ngriti një padi kundër Ericsson në Gjykatën e Qarkut të Shteteve të Bashkuara në Kaliforninë Veriore. Sipas banorëve të Cupertino-s, suedezët kërkuan tarifa shumë të larta për patentat që lidhen me teknologjinë wireless LTE. Sipas përfaqësuesve Apple, Ericsson nënshkroi një marrëveshje për të licencuar teknologjinë me kushte të drejta, të arsyeshme dhe jodiskriminuese. Dhe në fakt si të thuash ajo e ka shkelur.

Apple dhe Ericsson

Pra, cila është saktësisht pyetja? Ericsson po kërkon një zbritje për produktin përfundimtar në vend që të tarifojë honorare vetëm për çmimin e çipit që përdor LTE. Si rezultat, suedezët fituan gjyqin. Më në fund, të gjitha kontradiktat për këtë çështje u zgjidhën në fund të vitit 2015 - u lidh një marrëveshje globale e licencës për patentat me Apple.

Apple dhe Ericsson

Një grindje e re shpërtheu në fillim të këtij viti. Këtë herë Ericsson filloi. Kompania paditi prodhuesin iPhone, ku kërkoi pagesën prej 5 dollarë për njësi të pajisjes që përdor patentën 5G. Apple nuk qëndroi mënjanë dhe ngriti një kundërpadi kundër Ericsson pranë Komisionit të Tregtisë Ndërkombëtare të SHBA (ITC) me një kërkesë për të ndaluar importin e pajisjeve të stacionit bazë celular Ericsson në SHBA.

Apple dhe Ericsson

Por duket se të dy kompanitë kanë varrosur përkohësisht kapakun dhe kanë arritur një zgjidhje që i jep fund të gjitha mosmarrëveshjeve aktuale ligjore në lidhje me patentat.

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Lexoni gjithashtu:

Burimigizchina

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani