Root Nationlajmlajme ITBluesky do t'i lejojë përdoruesit të zgjedhin algoritmet e tyre në aplikacion

Bluesky do t'i lejojë përdoruesit të zgjedhin algoritmet e tyre në aplikacion

-

Bluesky, një alternativë e decentralizuar Twitter, i themeluar nga Jack Dorsey, lëshoi ​​një nga përditësimet më të rëndësishme deri më sot – aftësinë që përdoruesit të zgjedhin algoritmet e tyre të rekomandimit. Shërbimi, i cili është ende në beta të mbyllur, ka shtuar një veçori "furnizimi me porosi" që i lejon njerëzit të abonohen në një numër llogarish të ndryshme dhe të krijojnë algoritmin e tyre që të tjerët ta përdorin.

Në praktikë, ky funksion funksionon në mënyrë të ngjashme me listat e ndryshme që mund të krijohen në Twitter. Përdoruesit mund të regjistrohen për shumë llogari dhe të kalojnë lehtësisht ndërmjet tyre brenda aplikacionit. Por furnizimet e personalizuara, për shkak se ato janë algoritmike, janë gjithashtu më të fuqishme se listat e thjeshta të llogarive.

Bluesky

Për shembull, ekziston një burim i dedikuar postimeve të ndjekësve tuaj - njerëzve që ju ndiqni dhe që ju ndjekin, dhe ndryshon kur merrni më shumë ndjekës të përbashkët. Dhe ndërsa aplikacioni Bluesky përdor si parazgjedhje një afat kohor kronologjik, shumica e furnizimeve të personalizuara nuk janë kronologjike.

Furnizimet gjithashtu ofrojnë njohuri për komunitetet e ndryshme që po formohen në Bluesky, si dhe tendencat në platformë. Tashmë ka burime të personalizuara të dedikuara për gëzofët, fotot e maceve, komunitetin queer dhe mendimet pozitive. Përdoruesit e hershëm kanë qenë në gjendje të eksperimentojnë me këtë veçori për një kohë, falë aplikacioneve të palëve të treta si SkyFeed dhe Flipboard, të cilat e shtuan funksionin përpara aplikacionit zyrtar BlueSky.

Bluesky Social
Bluesky Social
zhvilluesi: Bluesky PBLLC
Çmimi: Falas

Çdokush tani mund të krijojë një burim për Bluesky, megjithëse është "ende një proces teknik", siç vuri në dukje inxhinieri i protokollit Bluesky Paul Frazee në postimin e tij. "Në përditësimet e ardhshme, ne do ta bëjmë më të lehtë për përdoruesit të krijojnë burimet e tyre në aplikacion."

Bluesky

Përditësimi mund të bëhet tipari përcaktues i një rrjeti social. CEO i Bluesky Jay Graber prezantoi një vizion për moderimin e përmbajtjes ku përdoruesit do të kontrollojnë nivelin e moderimit dhe filtrimit që dëshirojnë. “Qëllimi ynë është të mbledhim një arkitekturë të rrjetit social që integron shërbimet e palëve të treta në një entitet të vetëm, pasi një ekosistem i hapur do të evoluojë më shpejt se sa një qasje e vetme ndaj kurimit ose moderimit të zhvilluar brenda një kompanie të vetme,” shkroi Graber. Ndërfaqet për inovacion në këto fusha do të ndihmojnë, beson ai, për të ofruar një përvojë sociale dinamike dhe të drejtuar nga përdoruesit.

Bluesky
Bluesky
zhvilluesi: Bluesky PBLLC
Çmimi: Falas

Ideja e algoritmeve të personalizuara është përkrahur prej kohësh nga Jack Dorsey, i cili inkurajoi përdoruesit të krijonin burimet e tyre kur ai ishte ende duke punuar në Twitter. Ai gjithashtu vjen mes shqyrtimit të gjerë të industrisë se si algoritmet e mediave sociale ndikojnë te përdoruesit dhe nëse kompanitë që drejtojnë platformat kryesore janë, qoftë edhe pa dashje, duke promovuar interesat e disa grupeve të përdoruesve. Apeli i algoritmeve të personalizuara është se përdoruesit e dinë paraprakisht se cili është prioriteti për çdo furnizim dhe mund të kalojnë lehtësisht nga një opsion në tjetrin pa kontrolluar furnizimet nga platforma.

Lexoni gjithashtu:

Burimiengadget
Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

2 Comments
Më të rejat
Më të vjetrit Më popullorja
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
posterihaem
posterihaem
4 muaj më parë

Kur do të mund ta përdorin?!
vriteni këtë nuskë*(!!

Root Nation
Root Nation
4 muaj më parë
Përgjigju  posterihaem

Shpresojmë shumë shpejt :)

Regjistrohu për përditësime
Popullore tani