Oukitel WP21 Ultra
realme 10 4 G
Root Nationlajmlajme ITNë Kinë, një tren me shpejtësi të lartë - një analog i Hyperloop - u testua me sukses

Një tren me shpejtësi të lartë i ngjashëm me Hyperloop u testua me sukses në Kinë

-

Sipas South China Morning Post, Korporata Kineze e Shkencës dhe Industrisë së Hapësirës Ajrore (CASIC) ka kryer lëshimet e para të suksesshme të një sistemi transporti të ngjashëm me Hyperloop të Elon Musk. Testi u krye duke përdorur një kapsulë pasagjerësh me madhësi të plotë.

Inxhinierët CASIC kryen një seri prej tre lëshimesh testimi të kapsulës së pezullimit magnetik (magnetet superpërçues ose pezullimi elektrodinamik, EDS) në Datong, Provinca Shanxi. Shpejtësia e kapsulës arriti në 50 km në orë. Kapsulat e gjeneratës së ardhshme janë planifikuar të transportojnë pasagjerë dhe ngarkesa me shpejtësi 1000 km në orë ose edhe më shpejt në një tub vakum "gati". Nëse gjithçka shkon sipas planit, ky lloj rrjeti transporti do të jetë sistemi më i shpejtë i transportit tokësor në botë.

CASIC

Trenat më të shpejtë me shpejtësi të lartë mund të ecin me shpejtësi deri në 350 km/h. Ata mund të lëviznin edhe më shpejt, por më pas daljet nga shinat dhe konsumi i energjisë do të rriteshin ndjeshëm. Dhe teknologjia e levitacionit magnetik, në të cilën bazohet Hyperloop, ndër të tjera, eliminon fërkimin që konsumon binarët, dhe tubi i vakumit zvogëlon rezistencën e ajrit.

Themeluesi i SpaceX, Elon Musk për herë të parë prezantoi idenë e Hyperloop (një sistem tunelesh vakum në të cilin lëvizin trenat me shpejtësi të lartë) në vitin 2012 dhe krijoi kompaninë Boring për të sjellë në jetë këtë ide, por projekti ende nuk është zbatuar sepse kompania është përballur me një sërë pengesash teknike dhe financiare A do të thotë kjo se Kina së shpejti mund të bëhet lider në fushën e transportit “vakum”, e para në botë që arrin një objektiv historik? Koha do të tregojë.

Duhet të theksohet se Kina tani ka rrjetin më të madh në botë të hekurudhave me shpejtësi të lartë me një gjatësi totale prej më shumë se 42 mijë km. Qeveria e vendit ka gjithashtu plane ambicioze për të rritur shpejtësinë maksimale të trenave të saj në 400 km në orë në dy vitet e ardhshme.

Gjithashtu interesante:

Burimiscmp

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani