Root Nationlajmlajme ITNjë pjesë e kodit Twitter u postua në internet

Një pjesë e kodit Twitter u postua në internet

-

Siç raportohet New York Times, dokumentet e gjykatës u publikuan të premten që tregojnë atë pjesë të kodit burimor Twitter - softueri bazë - u postua në rrjet. Të dhënat u postuan në Github, por më vonë u hoqën.

Twitter Sipas dokumenteve të gjykatës, Twitter pretendoi shkelje të së drejtës së autorit duke u përpjekur të hiqte kodin nga komuniteti Github ku ishte pritur. Edhe pse kodi u hoq në të njëjtën ditë, nuk u dha asnjë informacion për sa kohë mbeti i disponueshëm, as për shtrirjen dhe thellësinë e rrjedhjes. Si pjesë e kërkesës për heqjen e kodit, Twitter gjithashtu i kërkoi Gjykatës së Qarkut të SHBA për Distriktin Verior të Kalifornisë që të detyronte Github të zbulonte identitetin e përdoruesit që postoi kodin, si dhe të atyre që e kishin aksesuar dhe shkarkuar atë.

New York Times raporton se, sipas burimeve të kompanisë, drejtuesit Twitter Dyshohet fort se kjo është puna e një punonjësi të pakënaqur që ka dhënë dorëheqjen “brenda vitit të fundit”. Rastësisht, Elon Musk bleu Twitter tetorin e kaluar për një çmim joshëse prej 44 miliardë dollarësh dhe filloi të pushonte nga puna dhe përndryshe të largonte 80 për qind të fuqisë punëtore të kompanisë, jo 75 për qind që të gjithë kishin frikë përpara blerjes, siç kishte pretenduar Musk.

Twitter

Drejtuesit e kompanisë që folën për New York Times janë kryesisht të shqetësuar se zbulimet nga kodi mund të lehtësojnë sulmet e ardhshme hakerimi duke zbuluar shfrytëzime të reja ose duke lejuar sulmuesit të kenë akses në të dhënat e përdoruesve të Twitter. Nëse funksionaliteti gjithnjë e më temperament i faqeve nuk do të ishte i mjaftueshëm për të trembur përdoruesit e faqes, të cilët nuk ishin frenuar tashmë nga ringjallja e mashtruesve pas marrjes nën kontroll të faqes nga Elon, a do të ishte kërcënimi i hakimit të drejtpërdrejtë si pika e fundit për reklamuesit dhe përdoruesit. ?

Lexoni gjithashtu: 

BurimiEngadget

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani