Root Nationlajmlajme ITBE zgjeroi roamingun falas për ukrainasit

BE zgjeroi roamingun falas për ukrainasit

-

Ukrainasit do të kenë mundësinë të vazhdojnë komunikimin me të afërmit që aktualisht jetojnë në territorin e BE-së, me tarifa të përballueshme të zonës së lirë evropiane të roaming. Gjatë takimit të Qeverisë së Ukrainës me Komisionerët Evropianë, një deklaratë e përbashkët e operatorëve celularë ukrainas dhe të Bashkimit Evropian është zgjatur edhe për 6 muaj, me mundësi vazhdimi të mëtejshëm.

Përfaqësuesit e BE-së konfirmuan gjithashtu gatishmërinë e tyre për të miratuar Aneksin 17-3 të përditësuar – ky është një hap tjetër drejt roamingut pa pagesë me EU Roam si në shtëpi, në baza të përhershme. Gjatë kohës së luftës, Ukraina ishte e përjashtuar nga kontributet për pjesëmarrje në programet e BE-së.

BE ka zgjatur tarifat e roamingut falas për ukrainasit

“Ukraina bashkëpunon në mënyrë aktive me Bashkimin Evropian në këtë sektor roaming. Tani është jashtëzakonisht e rëndësishme që vendi ynë t'i bashkohet hapësirës roaming të BE-së. Mbi të gjitha, miliona ukrainas janë larguar përkohësisht në vende të ndryshme evropiane dhe duhet të jenë në kontakt me të afërmit e tyre. Nga ana jonë, ne po hedhim hapa të rëndësishëm në këtë drejtim. Faleminderit Komisionit Evropian për bashkëpunimin e shpejtë dhe të frytshëm", tha zëvendëskryeministri - Ministri i Transformimit Dixhital, Mykhailo Fedorov.

BE ka zgjatur tarifat e roamingut falas për ukrainasit

Gjithashtu, lista e prioriteteve të Ministrisë së Çështjeve Dixhitale përfshin futjen e teknologjisë 5G dhe bashkimin me korridoret e transportit 5G të BE-së. Tani specialistët ukrainas po punojnë për këtë, sepse ky është një hap i rëndësishëm që do ta sjellë komunikimin ukrainas në një nivel të ri cilësie.

Gjatë takimit, përfaqësuesit e Bashkimit Evropian vunë në dukje punën e frytshme të Ukrainës për transformimin e sektorit të telekomit në përputhje me rregulloret evropiane dhe kërkuan vazhdimin e këtij procesi. “Ekipi i Ministrisë së Çështjeve Dixhitale vazhdon të sjellë sektorin e telekomit të Ukrainës më pranë standardeve evropiane. Ne komunikojmë vazhdimisht me Komisionin Evropian, shkruajmë letra dhe u drejtohemi kolegëve tanë evropianë. Më shumë për të ardhur. Ne po ecim me besim drejt qëllimit për t'u bërë anëtarë të plotë të familjes evropiane të telekomit", tha zyrtari. Telegram- kanalet e Mykhailo Fedorov.

BE ka zgjatur tarifat e roamingut falas për ukrainasit

Gjithashtu gjatë një takimi të përbashkët të Qeverisë së Ukrainës dhe Komisioni Europian Në Kiev u diskutua për bashkëpunim të rëndësishëm të mëtejshëm në fushën e mbrojtjes kibernetike. Sipas kreut të Ministrisë së Çështjeve Dixhitale, Ukraina është e gatshme të ndajë përvojën e stabilitetit dhe rezistencës efektive ndaj kërcënimeve në hapësirën dixhitale. Zëvendëspresidentja ekzekutive e Komisionit Evropian për dixhitalizimin e Evropës, Margret Vestager, theksoi se Ukraina është e aftë të udhëheqë indeksin evropian të dixhitalizimit DESI.

Gjithashtu interesante:

Burimidixhitale

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani